Guide til å spille og vinne EuroMillions

Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

EuroMillions-lotteriet er et globalt fenomen og en kronjuvel i den europeiske gamblingindustrien. Spillere i dette europeiske lotteriet kan delta for så lite som to euro, med toppgevinsten verdt €190 millioner.

Selv om du ikke vinner jackpotten, tilbyr EuroMillions noen imponerende trøstebelønninger. Hvis du vil finne ut mer, les videre.

Denne omfattende lotteriguiden vil svare på alle spørsmål du måtte ha angående EuroMillions, så vel som SuperDraws, bonusspill, premier og mer.

Hva er EuroMillions?

EuroMillions er et transnasjonalt lotteri som krever syv riktige tall for å vinne jackpotten. Den ble lansert 7. februar 2004 av franske Française des Jeux, Spanias Loterías y Apuestas del Estado og Storbritannias Camelot. Spillet er for øyeblikket tilgjengelig for spillere i Andorra, Østerrike, Belgia, Frankrike (inkludert oversjøiske regioner og kollektiver), Irland, Isle of Man, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Portugal, Spania, Sveits og Storbritannia.

Formatet på spillet er enkelt: spillere velger fem hovedtall fra 1 til 50 og ytterligere to tall, kjent som "Lucky Stars", fra en egen pool på 1 til 12. For å vinne jackpotten, må en spiller matche alle de syv tallene tegnet. Premien eskalerer hver gang jackpotten ikke vinnes, noe som fører til veldig store jackpotter, som ofte når hundrevis av millioner av euro.

Populariteten til EuroMillions skyldes blant annet de store jackpottene, og det har blitt et av de mest kjente lotteriene i Europa. Spillet har produsert mange multimillionærer og fortsetter å tiltrekke seg spillere med utsikter til livsendrende gevinster.

Når holder EuroMillions trekningen?

EuroMillions-lotteritrekningen finner sted to ganger i uken, på tirsdager og fredager, kl. 20:45 Paris-tid. Lotteriresultatene blir tilgjengelige på fredager og tirsdager kl. 23.00 og frigis til forhandlere og medier. Du kan finne siste EuroMillions-resultater på de fleste lotterinettsteder, og du kan bruke en dedikert kontrollør for å sikre nøyaktigheten av tallene. Denne sjekken vil raskt og enkelt avgjøre om tallene du valgte samsvarer med den vinnende kombinasjonen.

Lotterier er ikke lenger like populære på TV som de en gang var, og EuroMillions-lotteriresultatene er ikke lenger mye omtalt i nasjonale TV-programmer eller på forsidene til avisene. Men takket være internett er de nå mer tilgjengelige enn noen gang før.

Når er EuroMillions SuperDraw?

Av alle EuroMillions-tegningene er SuperDraw den du helst vil vinne. Å være en EuroMillions-vinner er ikke bare et spørsmål om valg, riktignok, men hvis du skal prøve hardere, er det nå på tide.

Så, hva skiller SuperDraw?

 • En fordel er at premien alltid er på minst ni sifre. Det er minimum hundre millioner euro.
 • Det er en enorm mengde oppmerksomhet og buzz rundt EuroMillions SuperDraw. Det fører til et stormløp for å kjøpe lodd og hever premien til utrolige €100 millioner.
 • Hvis EuroMillions-jackpotten ikke vinnes, ruller den over, og den gale streben etter billetter fortsetter. Når den når €190 000 000, vil ytterligere økninger avbrytes.
 • SuperDraw har produsert noen av de største gevinstene i EuroMillions historie, og etter hvert som lotteriet vokser i popularitet og distribusjon, skjer disse trekningene oftere.

Hold øye med de siste EuroMillions-historiene for å finne ut når de neste tegningene vil være.

Hvordan fungerer EuroMillions?

Mange som aldri har spilt EuroMillions-lotteriet eller lignende lotterier kan synes det er forvirrende. De kan lure på hva slags støtte et lotteri som opererer i flere europeiske land gir. De kan også ha spørsmål om hvorfor enkelte nasjoner er kvalifisert for bonusspill mens andre ikke er det. I tillegg, hvis du bare kan kjøpe billetter fra autoriserte selgere, kan det være uklart hvordan de kan nås på internett.

EuroMillions-lotteriet eies ikke av et enkelt selskap. I stedet er det en samarbeidsinnsats ledet av de største nasjonale lotterioperatørene i deltakerlandene, som Camelot i Storbritannia. Hvert selskap har blitt godkjent av sitt respektive statlige lotteri til å tilby legitime lotterispill. Ved å samle ressursene sine har de skapt et massivt lotteri - EuroMillions.

Når du kjøper en billett til EuroMillions i Storbritannia, mottar Camelot, som operatør, en del av inntektene. Disse inntektene brukes til å finansiere ulike prosjekter i Storbritannia, akkurat som det gjøres med Storbritannia Lotto. På samme måte, hvis du kjøper billetten din i Frankrike eller et annet deltakerland, bidrar kjøpet til finansieringen av prosjekter i det landet.

Ekstra spill kan tilbys av operatørene for å øke salget. For eksempel kan Camelot kjøre et ekstra spill for å generere ekstra inntekter som mer enn vil dekke ekstrautgiftene. Dette er en måte som bonusspill bestemmes og tilbys til kvalifiserte land.

Ekstra EuroMillions-arrangementer i Storbritannia

Irland, Frankrike, Spania, Portugal, Østerrike, Belgia, Luxembourg og Sveits er blant de andre landene som tilbyr EuroMillions-lotteriet. Følgende spill er imidlertid eksklusive for Storbritannia.

UK Millionaire Maker

Hvis du kjøper en EuroMillions-billett i Storbritannia, vil du automatisk bli med i trekningen av UK Millionaire Maker. Alt du trenger å gjøre for å delta er å betale en liten avgift på £2,50.

Hver linje med tall på billetten din har sin egen unike nisifrede kode som du finner nederst på billetten.

For å verifisere Millionaire Maker-resultatene dine kan du ta med billetten til butikkmedarbeideren eller bruke EuroMillions-sjekken. Hvis du spiller online, vil du motta et e-postvarsel hvis du vinner.

For å kreve premien din på £1 000 000 må du skrive inn de ni tegnene riktig i den angitte sekvensen.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks er et lotterispill som kan spilles uavhengig. Resultatene er imidlertid basert på EuroMillions. Du kan velge ett til fem primærtall og prøve å matche dem med vinnertallene. Hver inngang koster £1,50. Det er viktig å matche alle de valgte tallene med vinnertallene for å vinne spillet.

Hvis du ønsker å kjøpe billetter personlig, må du kjøpe dem fra en autorisert selger i et av de kvalifiserte landene. Som et resultat av dette deltar ikke den greske lotteriorganisasjonen, kan ikke dra nytte av og har ingen interesse av å selge lodd i Hellas.

Hvor passer lotteributikker på nett inn?

Spesifikasjonene for hvordan disse tjenesteleverandørene fungerer vil variere fra sted til sted. Statlige lotterier eier eller er ansvarlig for flere nettkasinoer. På den annen side lar noen nettsteder deg "satse på utfallet" av lotterier på samme måte som du kan satse på resultatet av en fotballkamp.

Betting fungerer omtrent som å kjøpe en konsertbillett. I tillegg gir de belønninger som samsvarer med EuroMillions-divisjonsprisene. Alt virker akkurat som det ville gjort fra en legitim selger.

EuroMillions regler

Spillere velger fem store tall fra 1 til 50 og to Lucky Star-tall fra 1 til 12. For å vinne må du matche dine valgte lykketall med de trukket. Hvis du matcher alle de syv tallene, vil du vinne en del av jackpotten, som starter på €17 millioner (omtrent £14 millioner) og overføres hvis den ikke gjøres krav på.

I tillegg til jackpoten er det 12 mindre belønningsnivåer, så du kan vinne selv om du bare matcher to av primærtallene.

Her er EuroMillions lotteripremier og odds.

Samsvarende tallPremiefondandelOddsGjennomsnittlig premiebeløp/trekning
5 + 2 heldige stjerner50 %1 av 139.838.160£57 977 286,83
5 + 1 Lucky Star2,61 %1 av 6 991 908£268 955,13
50,61 %1 av 3 107 514,67£29 307,58
4 + 2 heldige stjerner0,19 %1 i 621 502,93£1 655,22
4 + 1 Lucky Star0,35 %1 av 31 075,15£97,43
3 + 2 heldige stjerner0,37 %1 av 14 125,07£56,55
40,26 %1 av 13 811,18£33,16
2 + 2 heldige stjerner1,30 %1 i 985,47£11,29
3 + 1 Lucky Star1,45 %1 i 706,25£8,52
32,70 %1 i 313,89£7,07
1 + 2 heldige stjerner3,27 %1 på 187,71£5,76
2 + 1 Lucky Star10,30 %1 på 49,27£4,47
216,59 %1 på 21.9£2,71

De mulige kombinasjonene av tall forblir de samme uavhengig av det totale antallet spillere. Når mer enn én person velger de vinnende tallene, deles potten jevnt mellom dem.

Derfor, hvis du spiller om jackpotten, a strategi basert på å velge færre vanlige tall kan øke sjansene dine for å vinne.

Du kan også la datamaskinen velge tallene dine tilfeldig. EuroMillions refererer til dette valget som Lucky Dip.

Henter EuroMillion-priser

Du må vise vinnerloddet for å hente premien. Premier vunnet i EuroMillions kreves på flere måter, avhengig av land. Denne tabellen viser når vinnere må kreve en belønning og konsekvensene for å ikke gjøre det innen den angitte datoen.

LandKravperiodeHva blir av uavhentede premier
Østerrike3 årMidlene ble rullet tilbake til lotteriet i tre år før de ble brukt til å betale for økte premiebeløp.
Belgia20 ukerBrakt tilbake til det belgiske nasjonale lotteriet.
Frankrike60 dagerBrukes til å støtte spesielle kampanjer, og skaper en håndfull millionærer i løpet av en uke.
Irland90 dagerGitt tilbake til Irish National Lottery for å bli brukt i reklame for spillene deres, noe som er til fordel for veldedighet.
Luxembourg60 dagerTilbake til lotteriets reservefond.
Portugal90 dagerDonert til den Lisboa-baserte veldedighetsorganisasjonen Santa Casa da Misericórdia, som driver sykehus og støtter andre gode formål.
Spania3 månederDonert til statens statskasse.
Sveits26 ukerDonert tilbake til lotteriet for fremtidige veldedige gaver.
Storbritannia180 dagerDonert til Good Causes Fund of the National Lottery.

Slik velger du din EuroMillions-lotteristrategi

I EuroMillions-trekningen har alle mulige tallkombinasjoner like stor sjanse til å bli valgt. Selv om det kan virke usannsynlig, har en billett med syv tilfeldig valgte tall jevnt adskilt samme odds for å vinne som en billett med syv påfølgende tall.

Oddsen for å vinne EuroMillions er de samme enten du bruker en Lucky Dip eller en online EuroMillions lotteriguide for å velge tallene dine.

Hva er de oftest tegnede tallene?

EuroMillions og andre toppsøkefraser i lotteriet sentrerer ofte om de oftest trukket tallene. Vanlige søk på Google, Bing og de andre søkemotorene inkluderer "EuroMillions beste tall" og "hva er de hyppigste EuroMillions-numrene".

Nedenfor skal vi gå gjennom noen EuroMillions varme og kalde tall for å hjelpe deg med å finne ut hvilke du skal spille. Men her er gnisten: lite av dette hjelper i det hele tatt.

Det er null korrelasjon mellom tidligere EuroMillions' utfall og fremtidige utfall. Det faktum at en gitt EuroMillions-billett har blitt trukket flere ganger tidligere er ingen garanti for at den vil bli plukket igjen snart.

Hvis du lurer på hvorfor oddsene dine er identiske for hvert sett med tall, er det fordi, som vi allerede har vist, det er det. Ikke desto mindre er det en god lesning, og det er noen fascinerende innsikter å hente angående de varmeste og kaldeste EuroMillions-tallene.

Varme og kalde EuroMillion-tall

Det er lett å se at de hyppigste og minst vanlige EuroMillions-tallene er svært forskjellige gjennom de første syv årene av trekningen.

 • Til tross for over 370 tegninger, dukket tallet "28" bare opp 26 ganger, mens tallet "50" ble trukket 54 ganger.
 • Fem år senere ble "28" og "50" populære valg, med henholdsvis 67 og 60 remiser.
 • Mellom mai 2011 og september 2016 var sifferet 10 den hyppigste forekomsten - hele 70 ganger! Tallet "41" var det sjeldneste, og dukket bare opp 38 ganger.
 • På EuroMillions sin 1225. trekning i 2019 var tallet "46" det minst populære, etter å ha dukket opp mindre enn 100 ganger, mens tallet "50" var det mest populære, og dukket opp 145 ganger.
 • Ovennevnte «all-time»-statistikk viser at det laveste tallet skjedde 7,8 % av gangene, mens det høyeste tallet skjedde 11,8 % av gangene.
 • De offisielle tallene avslørte at tallet "46" var det minst valgte i den 1225. tegningen av EuroMillions, etterfulgt av tallet "33", det nest kaldeste tallet. Dette antyder at spillere ser på tidligere EuroMillions-resultater for å finne ut hvilke tall de skal spille.

Fra og med juni 2024 er de hyppigst trukket tallene i EuroMillions-lotteriet:

 • Ball nummer 21, trukket 194 ganger.
 • Ball nummer 23, trukket 193 ganger.
 • Ball nummer 44, trukket 191 ganger.
 • Ball nummer 19, trukket 190 ganger.
 • Ball nummer 50, trukket 189 ganger.

Disse tallene har vært de vanligste for perioden mellom den første trekningen i 2004 og den siste trekningen i juni 2024

EuroMillions Hot and Cold Lucky Star Numbers

Bare 12 heldige stjerner finnes. Et tilbakeblikk på tidligere EuroMillions-trekninger avslører hva slags trend man kan forvente.

 • Siden den ikke ble vist i EuroMillions før i september 2016, har nummer 12 gjort færrest opptredener.
 • De nest laveste er 10 og 11, men de dukket ikke opp før i mai 2011. Derfor regnes de ikke som "lave" tall.

Når dette skrives, var den oftest trukket Lucky Star bare tre ganger så ofte som den nest hyppigst trukket Lucky Star og 47 ganger så ofte som den minst hyppige trukket Lucky Star.

About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen

Hva er EuroMillions?

EuroMillions er et populært transnasjonalt lotterispill i Europa. Spillere velger fem hovedtall fra 1 til 50 og to "Lucky Stars"-tall fra en separat pulje på 1 til 12. Matcher alle de syv tallene vinner jackpotten. Spillet ble lansert i 2004 og er tilgjengelig i flere europeiske land.

Hvordan spiller du EuroMillions?

For å spille EuroMillions velger du fem hovedtall fra 1 til 50 og to Lucky Stars fra 1 til 12. Hvis dine valgte tall stemmer med tallene som trekkes i lotteriet, vinner du premier. Jo flere tall du matcher, jo større blir premien.

Hva er oddsen for å vinne i EuroMillions?

Oddsen for å vinne en hvilken som helst premie i EuroMillions er omtrent 1 av 13. Imidlertid er oddsen for å vinne jackpotten, som krever matching av alle fem hovedtallene og to Lucky Stars, omtrent 1 av 139 millioner.

Kan du spille EuroMillions online?

Ja, EuroMillions kan spilles online. Mange autoriserte nettsteder lar deg kjøpe billetter og sjekke resultater. Sørg for at du bruker et legitimt og sikkert nettsted.

Hva er EuroMillions SuperDraw?

EuroMillions SuperDraw er en spesiell begivenhet hvor jackpotten er satt til et enormt beløp, uavhengig av utfallet av forrige trekning. Jackpotten starter på rundt €100 millioner og kan rulle over til maksimalt €190 millioner.

Hvordan ruller EuroMillions jackpotten over?

Hvis ingen spiller vinner jackpotten i en trekning, ruller premien over til neste trekning, og øker jackpotstørrelsen. Dette fortsetter til en spiller vinner eller jackpotten når maksimumsgrensen.

Hva skjer med uavhentede EuroMillions-premier?

Uavhentede EuroMillions-premier håndteres forskjellig av hvert deltakerland. Vanligvis, etter en fastsatt periode, returneres uavhentede premier til lotteriets fond for fremtidige trekninger eller brukes til spesielle kampanjer eller veldedige formål.

Er det noen ekstra spill i EuroMillions?

Ja, noen land tilbyr tilleggsspill sammen med EuroMillions. For eksempel, i Storbritannia kan spillere delta i UK Millionaire Maker og EuroMillions HotPicks, som gir ekstra sjanser til å vinne premier.

Hva er UK Millionaire Maker?

UK Millionaire Maker er et tilleggsspill for britiske EuroMillions-spillere. Hver EuroMillions-billett i Storbritannia kommer med en unik kode, og hvis koden din samsvarer med den trukket, vinner du £1 million.

Hvordan utbetales EuroMillions-premier?

EuroMillions-premier utbetales vanligvis som et engangsbeløp og er skattefrie i de fleste deltakerland. Betalingsmåten og skattekonsekvensene kan imidlertid variere, så det er viktig å sjekke de spesifikke reglene i landet ditt.