Land

Lotteri er en lovlig form for pengespill i mange land, men ikke i alle. Lotteri selges ofte av statlige organisasjoner, og pengene fra billettsalget går til å finansiere offentlige prosjekter. Imidlertid er lotteri ikke tillatt i noen land, og i de fleste andre er ethvert lotteri på nett regulert av landets lover.

Det er lov å spille i lotto så lenge en person er over den lovlige alderen som anses av landets lover og regler. Den lovlige alderen for å spille lotteri varierer, men vanligvis er den 18 år eller eldre. Lotteri er lovlig i de fleste deler av USA bortsett fra Alabama, Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah og Wyoming.

Land
USA
us flag

USA

Amerikas lotterier har en lang, rik tradisjon for å støtte viktige offentlige arbeider og sosiale velferdsprosjekter. Siden 1776 har den amerikanske regjeringen brukt lotterier til å samle inn penger, og startet med uavhengighetskrigen, som ble finansiert med inntekter fra et av de første lotteriene i landet. 

Vis mer ...
Polen

Flere mennesker slutter seg til millionærrekkene i Polen. Lotteriet er ansvarlig for at hundrevis av innbyggere beveger seg inn i en rikere livsstil. Store utbetalinger har utløst det polske lotteriets popularitet, som inkluderer ubegrensede rollovers. Faktisk er 6/49-matrisen lotteriet bruker lett å forstå og spille. 

Vis mer ...
Danmark

Lottotrekninger har blitt veldig populært siden den første fant sted i 1989. Landet har ikke så mange lotterispill som noen andre. Likevel har trekningene som er tilgjengelig vokst i popularitet. I tillegg til nasjonale spill kan danskere delta i andre skandinaviske lotterier og det europeiske EuroJackpot-lotteriet. Funksjonene til hvert av spillene er forskjellige, sammen med sjansene for å vinne en premie i hvert spill. Det er verdt en spiller å gjøre litt research før de kjøper en billett, men de er fortsatt sjansespill. Ingen premie er garantert.

Vis mer ...
Sverige

Sverige ligger i den nordlige delen av Europa, og dekker et område på omtrent 450 000 kvadratkilometer med en befolkning på over 10 millioner mennesker. Spillere utgjør en god prosentandel av befolkningen, noen av dem spiller aktivt lotteri. 

Vis mer ...
Storbritannia

Å kjøpe lodd er umåtelig populært i England. Faktisk kjøper mer enn 70 % av britene jevnlig billetter. For bare to pund har en spiller en sjanse til å vinne en lukrativ jackpot. National Lottery har en rekke populære spill, som administreres av Camelot UK, et selskap lisensiert av landets gamblingkommisjon. 

Vis mer ...
Litauen

De fleste litauiske statsborgere spiller i lotto. I 2017 gjennomførte Kantar TNS en undersøkelse om atferden til litauere knyttet til spillet. I følge undersøkelsen spilte mer enn 63 prosent av innbyggerne i landet i løpet av året. Spillere brukte i gjennomsnitt 4,3 euro per måned. Sammenlignet med andre europeiske land, bruker litauiske innbyggere mindre på å kjøpe billetter enn de fleste land. 

Vis mer ...
Land der lotteriet ikke er lovlig

Land der lotteriet ikke er lovlig

Det er også ulovlig i visse land som Bangladesh, Brunei, Kambodsja, Macau, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater. Grunnen til å være ulovlig i disse landene er fordi myndighetene deres følte at det skaper en urealistisk følelse av håp og en illusjon av rikdom blant innbyggerne.

Det er land hvor det enten er nødvendig å ha en operatørlisens, eller staten driver lotterier som Afghanistan, Algerie, Angola, Aserbajdsjan, Bahrain, Bangladesh, Hviterussland, Bolivia, Botswana, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Kamerun, Kina (unntatt Hong Kong og Macau), Colombia, Costa Rica og Cuba.

Land der lotteriet ikke er lovlig
Lotteri rundt om i verden

Lotteri rundt om i verden

Nedenfor er noen aspekter ved lotterisider på nett i ulike deler av verden.

Internasjonale lotterier

Internasjonale lotterier har blitt en stadig mer populær form for gambling siden de kan spilles enkelt. Tallene kan velges online, og dette er uavhengig av hvor spilleren befinner seg. Spillere har muligheten til å få flere vinnersjanser ved å ha flere billetter, noe som kan gjøres med bare ett kjøp.

Dessuten er det mange spill å velge mellom med et større utvalg av alternativer og forskjellige odds for å vinne. Spilleren kan også velge antall linjer som skal spilles og antall mynter som skal satses. Dette gjør det mulig å satse så mye eller så lite, noe som gir spilleren større odds for å vinne.

Spiller alle nasjoner i lotto?

Ifølge en fersk undersøkelse spiller folk i minst 176 land lotteri på nett, inkludert USA. Noen land er avhengige av lotterier som en del av sine nasjonale inntekter der de er lovlige, mens andre bruker dem som en form for underholdning. Studien fant også at lotterier er mest utbredt i Asia og Afrika. Siden folk i disse regionene har begrensede inntektsmidler, er de avhengige av lotterier for å tjene penger.

Hva er likhetene med nettlotterier rundt om i verden?

Det er mange likheter i nettlotterier rundt om i verden. Alle har ett av målene sine som å samle inn penger til veldedige organisasjoner og bruke et lignende system for å plukke tall.

De fleste lotterier rundt om i verden er basert på et trekningssystem. Dette betyr at en datamaskin eller et menneske velger et tall, og deretter blir det gitt til spilleren. Oddsene for å vinne avhenger av antall spillere og hvor mange tall som trekkes. Jo flere tall som trekkes, jo mindre sannsynlig er det at en spiller vinner.

Lotteri rundt om i verden
Hva er forskjellene i online lotteri rundt om i verden?

Hva er forskjellene i online lotteri rundt om i verden?

Forskjellen på nettlotteri verden over er at noen land har begrensninger på hvem som kan spille og hvor mye de kan vinne. En annen forskjell er at noen lotterier er statlige, mens andre er private organisasjoner.

En spiller kan kjøpe lodd til ethvert lotteri online i verden ved å bruke et kredittkort eller et PayPal-konto, men de kan kanskje ikke kreve premien sin hvis de bor utenfor statene der lotteriet tilbys.

I USA er det mange forskjellige selskaper som tilbyr nettlotterier, hver med sine egne regler og begrensninger. Denne konkurransen fører til lavere priser på billetter, samt mer fleksible regler. Nettlotterier i Asia drives vanligvis av et enkelt selskap, som kan ha monopol på markedet.

Hva er forskjellene i online lotteri rundt om i verden?
Hvilke land gambler mest?

Hvilke land gambler mest?

De fleste land har i det minste en eller annen form for gambling. En studie utført av Verdens helseorganisasjon anslår at 1 % av verdens voksne befolkning, eller 155 millioner mennesker, er interessert i gambling og liker å spille på de beste lotterisidene på nett.

Gambling er mest utbredt i land med høyt BNP og lav inntekt per innbygger. Land som USA og Australia har et høyt BNP per innbygger og lav gamblingprevalens, mens land som Vietnam og Kina har lavt BNP per innbygger og høy gamblingprevalens.

Foruten USA er andre land med mange gamblere som spiller på de beste lotterisidene Australia, New Zealand, Singapore, Indonesia, Canada og Taiwan.

Gambling er lovlig og regulert i mange land over hele verden, men det er mest utbredt i land med en liberal holdning til gambling. Disse landene inkluderer følgende:

 • Australia
 • Canada
 • Costa Rica
 • Tsjekkisk Republikk
 • Danmark
 • Finland
 • Frankrike
 • Tyskland
 • Italia
 • Japan
 • Latvia
 • Litauen
 • Luxembourg
 • New Zealand
 • Norge

Online lotterier er populære i USA, Canada og Storbritannia. Populariteten til nettlotterier har vært økende de siste årene. I Kina nådde antallet mennesker som spiller lotterier på nett over 1 milliard i 2020. Online lotterispill er populære over hele verden, inkludert land som India, Kina, Malaysia, Canada og Filippinene.

Hvilke land gambler mest?