De beste 10 Lotteris i Storbritannia 2022/2023

Å kjøpe lodd er umåtelig populært i England. Faktisk kjøper mer enn 70 % av britene jevnlig billetter. For bare to pund har en spiller en sjanse til å vinne en lukrativ jackpot. National Lottery har en rekke populære spill, som administreres av Camelot UK, et selskap lisensiert av landets gamblingkommisjon.

En annen fordel for allerede ekspansivt billettsalg er at lotterier er unntatt fra loven som begrenser pengespill til innbyggere som er yngre enn 18. Briter så unge som 16 år kan kjøpe lodd. Vinnere kan velge engangsbetalinger, en attraktiv bonus for bedre som ikke trenger å godta delbetalinger.

De beste 10 Lotteris i Storbritannia 2022/2023
Historie om lotterier i Storbritannia
Historie om lotterier i Storbritannia

Historie om lotterier i Storbritannia

England lanserte det nasjonale lotteriet i 1566–1569 etter at dronning Elizabeth valgte lotteriet som et middel til å skaffe midler til havnereparasjoner. Beboere som hadde råd til lodd, stolte ikke på regjeringen og så på tidsfordriv som umoralsk.

På den tiden kjøpte gamblere bare 10 % av de tilgjengelige 400 000 tilgjengelige billettene. I de påfølgende tiårene solgte Englands regjering rettigheter til lodd til meglere. Meglere leide inn løpere for å selge billetter. Ofte solgte meglere andeler av billetter til de spillerne som ønsket å satse, men ikke hadde penger til hele billettprisen.

Utover offentlige lotterier samlet private lotterier også inn penger til gode formål. For eksempel samlet ett lotteri inn penger for å hjelpe en gruppe å bosette seg i Jamestown i Amerika. I 1826, etter 250 år i drift, ga regjeringen opp lotteriene, som kritikere og noen parlamentsfraksjoner latterliggjorde.

Historie om lotterier i Storbritannia
Lotteri i dag i England

Lotteri i dag i England

Dagens lotteriklima i Storbritannia er veldig forskjellig fra den spede begynnelsen. Det mest populære lotteriet i Storbritannia startet i 1994, kalt Storbritannias nasjonale lotteri. I 2002 ble navnet endret til Lotto. Spillere velger seks tall fra 1 til 50 eller aksepterer tilfeldige tall for bare £2 per linje.

En spiller kan kjøpe så mange som syv linjer for hver kupong og kjøpe opptil 10 kuponger i ett kjøp. Lotteri er tilgjengelig hver dag på nettet, på postkontorer og hos flere lokale forhandlere.

I 2005 regulerte UK Gambling Commission lisensierte gamblinginstitusjoner i England. Lansert for å beskytte både spillere og operatører, overholder kommisjonen strenge lover og vurderer selskaper nøye før de gir en lisens til å operere innenfor britiske grenser.

For tippere tilbyr lotteriet en sjanse til å motta betydelige penger for en liten investering. Vinnere trenger bare å matche de seks tallene for å vinne hovedlotteriet. Ved flere vinnere deles premien likt.

Med start på £5 millioner for lørdag og £2,5 millioner for onsdagens trekning, samler potten seg til neste trekning, hvis ingen vinner. Etter at jackpoten når høyere enn £22M, vil det samle seg en siste tid før regulatorer deler premien blant spillerne som valgte de mest matchende tallene.

Lotteri i dag i England
UK-spilleres favorittlotterispill

UK-spilleres favorittlotterispill

Online Instant Wins

For spillere som ønsker å vinne umiddelbart, er online instant-gevinster billetten. Noen umiddelbare gevinstspill er som skrapelodd, og andre inkluderer interaktivt spill, som terningkast. Basert utelukkende på flaks, krever spillet ingen ferdigheter eller mental skarphet for å vinne.

Spillere registrerer seg for et Instant Win-spill. Deltakerne kan "kjøpe" eller "prøve". Prøv-spill er gratis, krever ingen betaling og gir ingen utbetaling. Kostnaden for å spille spill for å ta sjansen på å vinne varierer imidlertid opptil £5. På et £5 Instant Win-spill tar en spiller sjansen på å vinne £1 million.

Lotto HotPicks

En hot billett er Lotto HotPicks. Fleksibilitet er nøkkelen til attraksjonen, siden spillere kan velge mellom 1 til 5 tall. Å velge enten Velg 5 eller Velg 1 koster bare en spiller £1 per linje. På lørdager og onsdager trekker HotPicks vinnertall. Vinnende billetter må samsvare med alle tallene.

Thunderball

Thunderball tilbyr spillere en sjanse til en halv million for kun £1. Med trekninger på lørdag, fredag og onsdag, kjøper spillere billetter med fem tall fra 1 til 39, pluss Thunderball-tallet valgt fra tall 1 til 14.

Lucky Dip er også tilgjengelig for Thunderball, og gir forbrukere muligheten til å kjøpe en billett med et tilfeldig nummer. Som andre spill kan spillere bruke alle de syv linjene per kupong, med en kjøpsgrense på 10 slipp - Thunderballs topppremietak på £500 000.

EuroMillions

EuroMillions tiltrekker seg spillere fra hele verden. Spillere kjøper billetter fra Irland, Belgia, Monaco, Spania og en rekke andre land. Det er ikke rart at premien er ublu, ettersom vinnere tar med seg 174 millioner pund i noen tilfeller. Folk betaler £2,50 per linje for billetter gjennom hele uken, i håp om å vinne jackpotten tirsdag og fredag kveld.

Med syv linjer på en kupong og en grense på 10 kuponger for spillere som velger å satse på flere kuponger, gir spillere over hele verden fart på jackpottenes eksponentielle vekst. Billetter er tilgjengelige på mobilapplikasjoner, lotterinettsteder eller forhandlere over hele landet frem til 19:30 på trekningskvelden.

Ved å velge fem tall fra 1 til 50, pluss et par heldige stjernetall fra 1 til 12, kan spillere delta for å vinne. Noen foretrekker Lucky Dip, en prosess for valg av tilfeldig tall. Vinnerne matcher både hoved- og heldige stjernenummer for å vinne premien.

UK-spilleres favorittlotterispill
Betalingsmetoder i England

Betalingsmetoder i England

Kontanter og kreditt

Kontanter er kongen når det gjelder det britiske lotteriet. Faktisk krevde regulatorer i årevis kontanter for å kjøpe en lottokupong eller et skrapelodd. Med flere lotterier tilgjengelig nå og mange innbyggere som er tvunget til å holde seg hjemme på grunn av pandemien, er måten å kjøpe lodd på i utvikling.

Selv om spillere fortsatt kan kjøpe lodd på mer enn 5000 postkontorer og forhandlere i hele regionen, er loddsalg nå også tilgjengelig online. Camelots side tilbyr spillere muligheten til å kjøpe Daily Play, EuroMillions, Thunderball og UK Lotto-lodd. Hvis du bruker et britisk debetkort, får spillere som vinner gevinster kreditert tilbake til debetkortet som ble brukt til å kjøpe billetten.

Direkte belastning

En nyskapende betalingsmetode for National Lottery inkluderer direkte debiteringsmuligheten. Med en bankkonto kan spillere tillate en belastning én gang i måneden for å betale for lodd. Ingen ekstra avgifter påløper. Bare velg et spill. EuroMillions, Thunderball og Lotto aksepterer alle direkte belastningsbetalinger. Velg tallene eller velg den tilfeldige Lucky Dip. Velg trekningsdager for hvert favorittspill. Velg løpende avtalegiro på nett.

Etter registrering og oppgitt betalingsinformasjon, er spillere med direkte belastning klar. Betalinger for loddkjøp fortsetter automatisk og kontinuerlig inntil spilleren informerer National Lottery om ønsket om å kansellere autorisasjonsautorisasjonen.

Betalingsmetoder i England
Fremtiden for lotterier i England

Fremtiden for lotterier i England

Siden 2020 har Covid-19-pandemien skapt en situasjon som har tvunget kasinogjengere inn. Noen av disse spillerne henvendte seg til lotteriet, som bidrar betydelig til veksten av online gambling. Som et resultat av dette gjennomgår kommisjonen sine retningslinjer for å forstå hvordan man best kan møte gamblingetterspørselen etter online bettors.

Regulatorer har allerede gått mot strengere aldersverifiseringsprosesser for gamblere. Som populariteten til kjøp av lodd på nett fortsetter å ekspandere, briter møter spilleavhengighetens styggehet. Noen retningslinjer er ment å dempe avhengighet for de som ikke er i stand til selv å overvåke atferd.

I de kommende årene kan strengere reguleringer påvirke markedet, ettersom kommisjonen prøver å opprettholde en fast styre på retningslinjer som er på plass for å beskytte briter og bedrifter som selger lodd. Høye bøter venter de som kommer til kort i Storbritannias spilleregler. Markedets potensial er drevet av briter som søker underholdning og håper å vinne store summer.

Fremtiden for lotterier i England
Er lotterier lovlige i England?

Er lotterier lovlige i England?

I 1993 satte Storbritannias National Lottery Act rammeverket for regulering av Englands lotteriinfrastruktur. Lotteriet er et viktig aspekt av det britiske samfunnet fra et juridisk perspektiv. I 1994 fant det første lotteriet sted i november. Etablert for å samle inn penger til gode formål, har lotteriet samlet inn mer enn 35 milliarder pund siden opprettelsen og betalt forbrukere mer enn 59 milliarder pund i premiepenger.

Den nasjonale lotteriloven etablerte det første nasjonale lotterikontoret, som forvalter hvordan lotteriinntektene fordeles. Camelot vant Storbritannias første lotterilisens i en konkurranseutsatt anbudsprosess. UK National Lottery Office regulerer lotteriet via en nasjonal kommisjon opprettet i 1999. I 2005 ble Gambling Act opprettet av parlamentet for å kontrollere all gambling, og overføre myndighet til lokale myndigheter.

I 2006 banet loven vei for etableringen av UK Gambling Commission, som tok kontroll over regulatoriske oppgaver for lotteriet i 2013 da den tok på seg ansvaret til National Lottery Commission. Kommisjonen beskytter forbrukere, regulerer selskaper, vurderer operatører og sørger for at de høyeste inntektene deles ut til gode formål.

Lisensering

I 2007 utstedte Gambling Commission Camelot en fornyet lisens for å drive lotteriet. Selv med anbudsprosessen, vant selskapet sin tredje lisens i 2009. Selv om regulatorer anslått at lisensen bare skulle vare i ti år. Den er forlenget til 2023.

Opprinnelig eid av fire investorer, inkludert Fujitsu Services og Royal Mail Enterprises, har Camelots opprinnelige eiere siden solgt aksjene til Ontarios lærers pensjonsordning.

Camelots andre oppgaver inkluderer markedsføring av nye lotteriprodukter, design av spill og å tilby forbrukerbeskyttelse. Som en anerkjennelse for Camelots suksess, fortsetter Storbritannia å fornye selskapets kontrakt og anerkjenner suksessen med å oppnå viktige pengeinnsamlinger til viktige formål, inkludert 500 millioner pund samlet inn i 2012 til OL i London.

Er lotterier lovlige i England?
FAQ

FAQ

Hvilke lotterispill er tilgjengelige i Storbritannia?

En rekke lotterispill er tilgjengelige for briter å spille. Lotto er populært i England, men EuroMillions når spillere over hele verden, og gir høye jackpotsummer. Briter velger også Instant Win-skrapelodd, Thunderball og Lotto Hotpicks. Alle store lotterispill i Storbritannia tilbyr betydelige premier til vinnere. For å satse velger spillere foretrukne tall, i håp om å matche vinnertallene for hver lottotrekning.

Hvor mye av lotteriinntektene deles ut til gode formål?

UK National Lottery beholder bare 1 % av inntektene fra lotteriinntektene. 95 % deles ut til lotterivinnere og gode formål. 4 % brukes til å motregne driftskostnader. Som en av de mest effektive og effektive lotterivirksomhetene globalt, bruker det britiske lotteriet inntekter til å gjøre en forskjell over hele landet.

I 2017 mottok prosjekter innen kunst, sport, kulturarv, helse, miljø og utdanning en prosentandel av lotteriinntektene.

Populariteten til UK National Lottery står i skarp kontrast til kritikken lotteriforkjempere mottok ved starten av legaliseringen av lotterier i landet. Med vekst både nasjonalt og internasjonalt, fortsetter spillere å ta sjanser på å vinne store jackpotter.

Fra £500 000 til mer enn £60 millioner vokser jackpottene i takt med økende spilldeltakelse fra briter over hele nasjonen. Kommisjonen og dens entreprenør, Camelot, er kjent for effektiv driftspraksis, og har skapt en robust lotteriinfrastruktur, som fortsetter å samle inn millioner til støtte for viktige offentlige og sosiale prosjekter rundt om i Storbritannia.

FAQ

Siste nytt

Lotterier i forskjellige land
2022-08-09

Lotterier i forskjellige land

Lotteri har vært tilstede i mange land i mer enn et århundre. Regjeringene brukte dem til å skaffe inntekter til forskjellige prosjekter og også for å gi underholdning til folket deres. De fleste steder ble ikke lotteriet uglesett som andre former for pengespill. Til dags dato er lotterier fortsatt svært populære over hele verden. Internett har gjort dem enda mer praktiske nå som spillere kan få tilgang til lotterier også utenfor landene deres. Her er noen av de største lotteriene over hele verden etter land.