Lottery Payout Options

Så du har vunnet i lotto med en gullkupong. Når det kommer til «problemer som er bedre å ha enn ikke», er det å velge hvordan du vil bli tildelt en lotteripremie, med noen av de beste.

Hvis du er den heldige vinneren av lotteriet, kan du velge å få utbetalt premien til deg enten som livrente eller som et engangsbeløp. Hvilket valg er det beste? Det er noe som er basert på ditt eget unike sett med omstendigheter. I denne veiledningen vil vi gå over fordelene og ulempene ved hvert alternativ, og deretter hjelpe deg med å velge veien som vil gi deg mest suksess.

Hva skjer når du vinner i lotteriet?
Hva skjer når du vinner i lotteriet?

Hva skjer når du vinner i lotteriet?

Hva bør du forutse hvis tallene på billetten din samsvarer med tallene på skjermen? Til slutt, hvordan går du frem for å samle premien din?

Ikke skynd deg ut for å hente premien din rett etter at du har funnet ut at billetten din er en vinner.

Når du iverksetter tiltak for å sikre vinnerloddet og identiteten din, er det også en god idé å komme i kontakt med pålitelige eksperter. Å ha dem på din side kan hjelpe deg med å håndtere de nyvunne pengene dine og hindre deg fra å måtte gjøre noen store justeringer i livet ditt.

Når det kommer ut meldinger om at du har blitt rik, vil du bli oversvømmet med krav om donasjoner fra alle fra organisasjoner til forsvunne venner og familie, for ikke å glemme økonomiske "eksperter" som konkurrerer om virksomheten din. Se om du kan være anonym og unngå straffer ved å sjekke regelverket.

I stedet for å si opp jobben, kjøpe en dyr leilighet, starte en samling av luksusklokker, eller ta en måned fri for å reise Europa, bør du sette deg selv i en bedre posisjon og tenke på hva du ønsker å oppnå. All denne oppmerksomhetsvekkende aktiviteten vil få folk til å lytte.

Ikke gjør noen store kjøp før du har etablert dine personlige og økonomiske mål. Hold utgiftene i sjakk inntil videre og nyt suksessen på en lavmælt måte.

Hvis du ikke allerede har et testamente, er det nå en utmerket mulighet til å lage et testamente og få det bevitnet. Hvis du vil forsikre deg om at pengene dine er trygge for svindlere, er en annen ting du bør gjøre undersøke skattereglene i staten du bor i.

Du tror kanskje ikke det er mulig, men noen fra fortiden din, for eksempel en tidligere ektefelle eller en tidligere ansatt, kan bestemme seg for å gå til retten for å ta en del av inntekten din.

Hva skjer når du vinner i lotteriet?
Hvordan fungerer en lotteriutbetaling?

Hvordan fungerer en lotteriutbetaling?

Det gjenstår fortsatt en stor avgjørelse før du kan ta ut gevinstene dine: tar du pengene nå eller velger du en livrente? La oss først definere hva hver utbetaling innebærer, slik at denne veiledningen vil hjelpe deg å ta en informert beslutning.

Det er vanligvis to måter å tjene penger på en lottogevinst: et enkelt engangsbeløp eller periodiske utbetalinger kjent som en livrente.

Flere hensyn, som din alder, finansiell stabilitet og investeringserfaring, kan hjelpe deg å velge hvilket valg som er best for deg. Spørsmålet er hva som er å foretrekke? Den beste handlingen avhenger av individuell smak og budsjettbegrensninger, så velg med omhu.

For å sammenligne er en livrente en rekke betalinger gjøres hvert år, mens et engangsbeløp er en engangsoverføring av kontanter. Når de tilbys alternativet, velger de aller fleste lotterivinnere kontantutbetalingen. Den primære fordelen er at de er sultne på alle pengene med en gang. Du står fritt til å gjøre hva du vil med pengene.

Selv om mange lotterivinnere avviser det årlige annuitetsalternativet, er det en stor fordel ved å akseptere gevinstene dine gradvis: det fungerer som et "do-over"-kort. Det er allment kjent at mange lotterivinnere raskt blåser gjennom formuen. Hvis det ikke går bra det første året, får du fortsatt betalt årlig og har mange muligheter til å forbedre deg.

Hvordan fungerer en lotteriutbetaling?
Hvor lang tid tar det å få en utbetaling fra lotteriet?

Hvor lang tid tar det å få en utbetaling fra lotteriet?

Hvert lotteri har sin tidsplan og metode for å verifisere lodd og tildele premier. Reglene for amerikanske lotterier som Powerball og Mega millioner, og selv for lotterier på delstatsnivå, er forskjellige fra de i Storbritannia.

Når det er sagt, har du ingenting å bekymre deg for. Du kan forvente å motta pengene du skylder deg innen rimelig tid.

Det er imidlertid én konstant: perioden du må gjøre rede for billetten din. Uansett hvor du kjøper billetten din, må du signere den som bevis på at du er eier.

Selv om de fleste lotterinettsteder gir en utsettelsesperiode på ett år for premieinnløsning, noen lar vinnere sitte på pengene sine i opptil tre år.

Ventetiden kan virke uendelig, men husk at det er det beste hvis du tar deg god tid. En gevinst i lotteriet kan kompromittere sikkerheten din. Vent minst to til tre måneder etter at den første offentlige spenningen har lagt seg før du samler inn pengene dine.

Du vil ha mer tid til å finne ut hvordan du får det og administrere pengene, samt identifisere et profesjonelt team som kan hjelpe deg og dine kjære med å sikre en sterk fremtid.

Hvor lang tid tar det å få en utbetaling fra lotteriet?
Hvilket lotteri gir mest penger?

Hvilket lotteri gir mest penger?

La oss ta en titt på første etasje – eller startjackpotten – ettersom den danner presedens for en anstendig lottojackpotutbetaling. En startjackpot er et beløp som jackpotpremien til et lotteri tilbakeføres til etter å ha blitt vunnet.

I motsetning til faste jackpotbelønninger, som Texas Cash Five-utbetalingen på $25 000 eller hovedpremien på $1 million i AU Australia Monday Lotto, kan en lotto med en startjackpot fortsette å øke for hver omsetning til den når lotteriets tak eller blir tatt.

USA og Europa er hjemsted for verdens største startlotteri-jackpotter. Både de amerikanske Powerball- og Mega Millions-jackpotene er de største i verden. Jackpotten for begge lotterier ruller over til et nytt beløp på rundt $20 millioner hver gang den vinnes.

De største gevinstene i flere lotterier ikke engang sammenligne med dette! Det er viktig å huske at den annonserte jackpoten offisielt avgjøres av spillsalg og renter, og den annonseres før hver trekning.

EuroMillions, et pan-europeisk fenomen, har den nest største jackpotten som noen gang er tilbudt. Jackpotten begynner på €17 millioner og øker via rollovers til den når maksimumsgrensen.

En annen pan-europeisk favoritt, EuroJackpot, med den tredje største første jackpotten. Dette lotteriet har en startjackpot på €10 millioner, gode odds for å vinne, og en betydelig tilhengerskare, og dermed vinnes belønningen ofte langt før den når toppen.

Hvilket lotteri gir mest penger?
Hvilket lotteriutbetalingsalternativ er det beste?

Hvilket lotteriutbetalingsalternativ er det beste?

Som nevnt ovenfor har begge lotteriutbetalingene sine fordeler. Her vil vi legge ut fordeler og ulemper ved hvert utbetalingsalternativ.

Alternativet for engangsutbetaling

Vinnere kan godta en engangsutbetaling i kontanter. I tilfelle av en jackpot på €200 millioner, kan vinneren ta €140 millioner i kontanter etter skatter og avgifter.

Når man vurderer skatt, er et engangsbeløp å foretrekke. Investeringseksperter er enige om at engangsbeløpet har potensial til å generere avkastning større enn det garanterte minimum på 200 millioner dollar. Det første trinnet er å finne ut hvor mye av kontantutbetalingen du har tenkt å bruke med en gang.

En stor bekymring er at uforsiktige seierherrer kan kaste bort sin formue på seg selv, sine kjære og verdige saker. Kjente personer, idrettsutøvere og vanlige folk som vant i lotto har alle blitt dokumentert å ha kastet bort formuen til det punktet at de begjærte seg konkurs.

Livrentealternativet

Avdragene utbetales som én umiddelbar betaling etterfulgt av 20+ avdrag.

Den største fordelen med å få en livrente med en betydelig sum penger er tryggheten som følger med å vite at du aldri vil gå tom for penger i minst de neste 30 årene. Dette kan gi lindring til skattemessig konservative mennesker eller personer som ikke kan kontrollere forbruksvanene sine.

Imidlertid eksisterer farer. I løpet av 30 år kan enheten som foretar utbetalingen bruke ressursene sine. Selvfølgelig risikerer du alltid å ikke leve lenge nok til å bruke formuen din.

I tillegg er det problemet med eiendomsskatt, som ville bli pålagt eiendommen din med en veldig høy hastighet hvis du skulle gå bort før alle avdrag var utbetalt.

Den mest populære metoden for å kreve dine gevinster

Generelt kan mindre gevinster kreves som kontanter gjennom registrerte og legitime lottoutsalgssteder. For større beløp, noen land send den via mail. For jackpotter og ekstremt store summer er det best å få det gjennom bankoverføringer. Det er å foretrekke å unngå å bruke kryptovalutaer da de er flyktige og kan sette pengene dine i fare.

Hvilket lotteriutbetalingsalternativ er det beste?
Beskattes lotterigevinster?

Beskattes lotterigevinster?

Enhver premie du får, enten det er penger, en gjenstand, en reise eller en tjeneste, er underlagt beskatning. Markedsverdien av de fleste premier er det som brukes til å beregne skatter.

Gevinster fra lotterier er underlagt samme skattesatser som andre inntektsformer. Siden dette er tilfelle, vil gevinsten din bli skattepliktig til samme sats som din vanlige lønn. Hvert år skal du rapportere hele summen du får på selvangivelsen.

Anta at du vant €50 000 i lotteriet i 2020 og valgte å motta det i livrenteutbetalinger. Du må inkludere denne summen i din skattepliktige inntekt for 2020. Det samme hvis du tar et engangsbeløp i 2020. Denne summen må også registreres. En skattekalkulator er en nødvendig enhet for dette formålet.

Dine gevinster vil bli gjenstand for automatisk tilbaketrekking av skattepenger. Den gjenværende delen av skatteplikten din på premiepengene skal betales når du sender inn selvangivelsen.

I tillegg regnes lotterigevinster som en del av en persons eiendom. Dette betyr at etter din død vil boet ditt være underlagt arveavgift (IHT) utbetalinger fra dine arvinger. Eiendommen din kan bestå av pengemidler, eiendom eller andre verdifulle eiendeler.

Sannheten er at hvis du vinner jackpotten, vil skattefolket komme og banke på. Det betyr imidlertid ikke at du ikke kan finne måter innenfor loven for å minimere gjelden din til ham. Å ta en livrenteutbetaling hvert år kan hjelpe deg med å holde deg i et lavere skatteområde og redusere skattesatsen, avhengig av hvor mye du vinner.

Å donere mye penger til veldedighet kan bidra til å senke din skattepliktige inntekt. Du kan gi betydelige beløp til veldedighet mens du fortsatt har mye penger til overs til personlig bruk, avhengig av beløpet du vinner.

Har du tenkt å bruke den nyvunne formuen på de som står deg nærmest? Vurder metodene dine nøye. Gaveavgiften gjelder ikke pengegaver under en bestemt terskel. Det vil heller ikke gis direkte donasjoner til medisinskoler eller høyere utdanning.

Hvis du betaler din mors legeregning eller skolepengene til din nærmeste venn direkte, slipper du skattemessig å rapportere transaksjonen som en gave.

Beskattes lotterigevinster?