Beste Powerball Lotteri 2022/2023

Et av de største lotteriene i dag er Powerball, tidligere kjent som Lotto America. Lotteriet drives av en ideell organisasjon som består av flere amerikanske selskaper og lobbyister som jobber under én paraply kalt Multi-State Lottery Association (MUSL). Powerball er tilgjengelig i 45 stater i USA og District of Columbia, De amerikanske jomfruøyene og Puerto Rico.

Mens dette nettlotteriet er basert i USA, kan spillere fra utenfor landet delta. Imidlertid må de fysisk kjøpe billettene sine i noen av Powerball-billettsalgsjurisdiksjonene.

Beste Powerball Lotteri 2022/2023
Hvor kan man kjøpe billetter til Powerball?
Hvor kan man kjøpe billetter til Powerball?

Hvor kan man kjøpe billetter til Powerball?

I de 45 delstatene, District of Columbia, De amerikanske jomfruøyene og Puerto Rico, kan spillere kjøpe Powerball-billetter på bensinstasjoner, nærbutikker eller dagligvarebutikker. For ordens skyld selges ikke Powerball-lodd i Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah og Alabama.

Hvordan kjøpe et lodd på nett

Powerball-lodd kan også kjøpes online. Men det er bare i noen få stater hvor spillere kan kjøpe sine lodd til lotteri på nett, som er Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, North Carolina, North Dakota og Pennsylvania.

For ordens skyld er det spesifikke nettsteder der Powerball-billetter selges lovlig i de ovennevnte statene. Disse nettstedene drives av enten det statlige lotteriselskapet eller myndighetene. Spillere som kjøper billetter fra tredjepartssider risikerer å tape gevinstene sine.

Hvor kan man kjøpe billetter til Powerball?
Powerballs historie

Powerballs historie

Historien til Powerball går tilbake til 1988, da det ble kjent som Lotto America. Men så, i 1992, omdøpte den til Powerball. Den første Powerball-trekningen ble holdt 22. april 1992.

Da Powerball ble introdusert, begynte den å bruke to trommer for å trekke vinnertallene, en lottomodell som også har blitt tatt i bruk av andre populære lotterier på nett inkludert Mega Millions, Australias Powerball, Storbritannias Thunderball, EuroMillions og Eurojackpot.

Største Powerball-vinnere

Gjennom årene har det vært mange Powerball-vinnere. Fra og med 2021 er den største enkeltvinneren av Powerball Manuel Franco, en 18-åring fra Wisconsin som vant forbløffende $768,4 millioner i mars 2019. Den største Powerball-premien er imidlertid fortsatt $1,586 milliarder, men den ble delt mellom tre vinnere fra Florida, California og Tennessee.

Powerballs historie
Er Powerball lovlig?

Er Powerball lovlig?

Powerball er lovlig i de fleste stater i USA. Men som nevnt tidligere, noen stater forbyr Powerball og lotterier generelt. Slike som Alaska, Hawaii, Mississippi, Nevada, Utah og Alabama forbyr dette lotteriet. Imidlertid kan innbyggere i disse statene kjøpe Powerball-billetter så lenge de fysisk er i statene som tillater spillet.

Powerball aldersgrenser

Mens spillere fra mange amerikanske stater og utenfor USA er kvalifisert til å delta i dette lotteriet, må de oppfylle den lovlige alderen i deres jurisdiksjon. For eksempel, i de fleste amerikanske stater, må spillere være over 18 år for å spille Powerball online eller offline.

Er Powerball lovlig?
Powerball-skatter

Powerball-skatter

I tillegg til jurisdiksjonen og alderskravene, må spillere være klar over skatteregimet. Powerball og andre lotterier er underlagt både føderale og kanskje statlige skatter.

Powerball føderale skatter

Fra og med 2021 betaler Powerball-vinnere 25 % til Internal Revenue Service (IRS). Dette gjelder alle gevinster over $5 000.

Powerball statlige skatter

Når det gjelder statlige skatter, varierer de avhengig av statens skattelover. Noen stater, inkludert Pennsylvania, California, New Hampshire, Delaware, Florida, South Dakota, Washington, Tennessee, Texas og Wyoming, skatter ikke på lotterier. Imidlertid tar slike som Maryland og Washington DC nærmere 9% i statlig skatt.

Når det gjelder vinnere utenfor USA, er det en 30 % fast prisavgift.

Powerball-skatter
Hvordan spille Powerball online?

Hvordan spille Powerball online?

US Powerball er blant de mest tilgjengelige lotteriene å spille. I utgangspunktet trekkes Powerball-vinnende tallene fra to trommer. Den første trommelen har hvite kuler (WB) nummerert fra én til 69, mens den andre trommelen har røde kuler, ellers kjent som kraftkuler (PB), nummerert fra én til 26.

For å komme med i spillet, må en spiller først kjøpe en billett, priset til $2 hver. Det neste trinnet er å velge fem hvite kulenummer fra den første trommelen og ett rødt kulenummer fra den andre trommelen. De som ikke ønsker å velge tallene selv kan gå for auto-pick (hurtigvalg), hvor tallene fra begge trommene plukkes automatisk.

For å vinne Powerball-hovedpremien må spillerne gjette alle de fem tallene fra den første trommelen og tallet fra den andre trommelen. Men så er det flere andre måter å vinne dette lotteriet på selv om spillere går glipp av hovedpremien.

Ikke glem å sjekk resultatene for powerball etter å ha spilt dette spillet.

Hva er Powerball Power Play?

I 2021 la Powerball til en annen spennende funksjon kalt Power Play. For det første er dette et symbol som øker gevinsten med opptil fem ganger når premien er $50 000 og opptil 10 ganger når premien er under $150 000. Å aktivere en Power Play koster $1 ekstra. For ordens skyld er Power Play tilgjengelig i alle stater og jurisdiksjoner der Powerball-billetter selges bortsett fra California.

Hvordan spille Powerball online?
Hva er oddsen for å vinne Powerball?

Hva er oddsen for å vinne Powerball?

Alle som kjøper en Powerball-billett har et håp om å vinne topppremien, eller i det minste noen av de andre lavere dusørene. Men altså, det er en så utfordrende bragd nå at oddsen for å vinne Powerball er så liten.

Nedenfor er noen av Powerball-premiene, hvordan du vinner dem og oddsen.

  • Hovedpremie $40 millioner+ (5WB + PB): Oddsen er én av 292.201.338
  • $1 000 000 (5WB): Oddsen er én av 11 688 053
  • $50 000 (4WB + PB): Oddsen er en av 913 129
  • $100 (4WB): Oddsen er én av 36 525
  • $100 (3WB + PB): Oddsen er én av 14.494
  • $7 (3WB): Oddsen er én av 580
  • $7 (2WB + PB): Oddsen er én av 701
  • $4 (1WB + PB): Oddsen er én av 92
  • $4 (0WB+ PB): Odds er én på 38
Hva er oddsen for å vinne Powerball?
Powerball-utbetalingsalternativer

Powerball-utbetalingsalternativer

Når det kommer til utbetalingsalternativer, er det to tilgjengelige metoder.

Vinnere på mindre enn $600 kan kreve pengene sine hos en lotterileverandør i staten der de kjøpte billetten. Når det gjelder jackpotvinnerne, kan de kreve premiepengene sine som et engangsbeløp betalt i to avdrag eller avdrag betalt på over 30 år.

Engangsutbetalinger tiltrekker seg høyere skatter, og totalbeløpet er lavere, mens med livrenter er skattesummen lavere, og hvert avdrag er høyere med 5%.

Powerball uavgjort

Den amerikanske Powerball-trekningen arrangeres tre ganger i uken: mandag, onsdag og lørdag kl. 22:59 ET.

Powerball-utbetalingsalternativer
Tips og triks for å spille Powerball

Tips og triks for å spille Powerball

Fra Powerball-oddsen som er diskutert ovenfor, er det klart at det å treffe Powerball-hovedpremien eller vinne en annen premie er et fjell å bestige. Dette er fordi lotteri odds er så slanke. Men det betyr ikke at det er umulig å vinne dette spillet. Selv om det kun er et sjansespill, kan noen strategier hjelpe spillere med å øke sjansene for å vinne.

Det første viktige tipset for å øke vinnersjansene er å kjøpe flere billetter, selvfølgelig, med forskjellige Powerball-nummer. Mens en spiller kanskje må bruke mye penger på billetter, kan det lønne seg om de treffer noen av de store premiene.

Et annet profftips er å fokusere på standard Powerball-vinnertallene. Mens alle tall har en sjanse til å bli trukket, har noen blitt trukket gjentatte ganger.

Å bli med i lotteripuljer er også en annen strategi for å vinne Powerball. Når du spiller som familie, venner eller kolleger, er sjansen stor for at et av bassengets medlemmer kan få jackpot. Men mangelen er at premiepengene må deles.

Tips og triks for å spille Powerball
Avslutter

Avslutter

Det er slutten på denne veiledningen om hvordan du spiller lotteriet på nettet. Selv om det høres umulig ut å vinne i Powerball-lotteriet, er det verdt å prøve ved å kjøpe et lodd på nett. Ansvarlig gambling bør imidlertid alltid forbli en prioritet.

Avslutter