Beste El Gordo Lotteri 2022

El Gordo er spansk for «The Big One» og er navnet som vanligvis gis til det spanske julelotteriet (selv om det offisielle spanske navnet for å være rettferdig er Sorteo Extraordinario de Navidad eller Lotería de Navidad. Det spilles hvert år 22. desember, og det er det største spanske lotteriet – derav navnet.Det må sies at strengt tatt refererer begrepet El Gordo til toppgevinsten i ethvert spansk lotteri.

(Uttrykket kan også brukes ganske fornærmende for å beskrive en person som "The Fat One" – men det skal vi ikke tenke på her. Ser vi på i form av premiepenger, er det det største lotteriet i verden. Billetter koster €20 , 70 % av alt billettsalg fordeles som premiepenger og så mange billetter selges at €2,31 milliarder er tilgjengelig for premier og €720 millioner for topppremien ("El Gordo").

Beste El Gordo Lotteri 2022
Hvor kan du kjøpe billetter til El Gordo
Hvor kan du kjøpe billetter til El Gordo

Hvor kan du kjøpe billetter til El Gordo

Det er lett å kjøpe et lodd på nett for El Gordo. Nettsiden er lett å finne og innbydende. I motsetning til mange lotterier, trenger du ikke å være bosatt i Spania – hvis det er lovlig i hvilket land du bor i å kjøpe lottokuponger, vil myndighetene i Spania gjerne ta pengene dine, og like gjerne sende deg gevinster hvis du er heldig.

Hvor kan du kjøpe billetter til El Gordo
Historien om El Gordo

Historien om El Gordo

El Gordo er en spesiell trekning av Lotería Nacional, det spanske nasjonale lotteriet drevet av Loterías y Apuestas del Estado som eies av den spanske regjeringen. Dens historie går langt tilbake; faktisk har bare ett lotteri i verden vært i gang kontinuerlig lenger enn Lotería Nacional, som holdt sin første trekning 4. mars 1812 og den første juletrekningen 18. desember 1812. Det har blitt kalt Sorteo de Navidad siden 1892.

Historien om El Gordo
Er El Gordo lovlig?

Er El Gordo lovlig?

Det er lovlig i Spania, så lenge du er 18 år eller eldre. Hvis du ikke er i Spania, pass på! Det er en lang historie med mennesker over hele verden som har mottatt brev som inviterer dem til å kjøpe billetter i El Gordo og forsikrer dem om at avsenderen av brevet er en offisiell agent. Realiteten er at ingen lovlig spansk lotteri, og ingen agent for et lovlig spansk online lotteri, noen gang vil sende et slikt brev – eller e-post, eller WhatsApp-varsling, eller tekstmelding, eller noen annen form for kommunikasjon – til noen utenfor Spania.

Hvorfor ikke? Fordi El Gordo, til felles med alle andre lovlige spanske lotterier, kun er åpen for spanske innbyggere. Du trenger ikke være statsborger, men du må bo der. Og ikke på ferie – Spania må være din faste bolig. Så lenge du oppfyller dette kravet, ja, El Gordo er helt lovlig.

Svindel blir rimelig hyppig i forbindelse med El Gordo. En som har blitt rapportert med økende hyppighet tar form av et brev eller, oftere, en e-post, som informerer mottakeren om at avsenderen – som utgir seg for å være en lovlig, autorisert agent for de spanske nasjonale lotteriene – kjøpte en billett i El Gordo for mottakeren (var det ikke sånn?) og – gode nyheter! – billetten har vunnet!

Alt mottakeren trenger å gjøre er å sende bankopplysningene sine og pengene settes inn på kontoen deres. Den meget generøse avsenderen av denne kommunikasjonen vil bare beholde 10 % av gevinsten for å dekke kostnadene. Du bør behandle en av disse e-postene eller brevene akkurat som du behandler alle andre forespørsler om informasjon om bankkontoen din: ignorer den.

Når alt er sagt, er det ikke umulig for noen som ikke er bosatt i Spania, men som er fast bestemt på å ha en fladder på El Gordo. Det er nettsteder som setter opp adresser som gjør dem bosatt i land som faktisk ikke er der de bor.

Det er viktig å velge riktig nettside, for hvis du ikke gjør det, kan du like gjerne ha svart på en av svindelene vi nettopp snakket om – og det er faktisk akkurat det du har gjort. Men gjør det riktige valget og du vil finne at du har å gjøre med en organisasjon som har integritet, som virkelig vil investere pengene dine på dine vegne, og virkelig vil dele gevinstene dine med deg.

Er El Gordo lovlig?
Hvordan spille El Gordo

Hvordan spille El Gordo

Det korte svaret er, kjøp billett. Når du har gjort det, er resten ute av hendene dine. Slik fungerer lotteriet. Først og fremst er billettene delt inn i ti deler (kalt «decimos») og du kan velge å kjøpe alt fra én del til hele billetten.

Tallene er trukket av elever ved San Ildefonso-skolen som, da denne tradisjonen begynte, var forbeholdt foreldreløse barn til offentlig ansatte. En annen beslektet tradisjon var at vinnere ville donere noen av premiepengene sine til skolen. Mens barna tegner tallene, synger de resultatene. Det hele sendes på TV.

Barna bruker to store sfæriske bur, i det første er det 100 000 små trekuler, hver med et unikt 5-sifret billettnummer på, fra 00000 til 99999, mens det i det andre er 1807 små trekuler, hver av dem representerer en premie skrevet i euro:

  • 1 ball til førstepremien
  • 1 ball til andrepremien
  • 1 ball til tredjepremie
  • 2 kuler til fjerdepremien
  • 8 baller til femtepremier
  • 1.794 kuler til småpremiene
Hvordan spille El Gordo
Hva er oddsen for å vinne El Gordo?

Hva er oddsen for å vinne El Gordo?

Den totale oddsen for å vinne en premie er ganske god på 1:6,5. Det inkluderer selvfølgelig de nesten 1800 små premiene; men oddsen for å vinne den store og andre og tredje premien er 1 av 100 000, som er betraktelig bedre enn oddsen for å vinne topppremien i mange av verdens største lotteritrekninger.

Dette faller til 1 av 50 000 for fjerdepremien og 1 av 12 500 for den femte. Grunnen til at disse oddsene er bedre enn for mange andre trekninger er at 70 % av alt billettsalg returneres i form av premier – og det er en høy prosentandel i internasjonale standarder.

Hva er oddsen for å vinne El Gordo?
Tips og triks for å spille El Gordo

Tips og triks for å spille El Gordo

Tips nummer én bør nok være: Bor du ikke i Spania, flytt dit. neste kan være å kjøpe billett tidlig. Billetter kommer i salg måneder før jul, antallet som vil bli solgt er stort, men ikke uendelig – det er en utlodning og det er et tidspunkt da salget stopper – så hvis du vil vinne, er det verste som kan skje at du venter for lenge og alle billettene er borte. Kjøp en hel billett. Og vurder å finne en av disse nettstedene som:

  • Tillate deg å kjøpe en billett som om du er bosatt i Spania, selv om du ikke er det; og
  • Kjør en El Gordo lotto syndikat.

Hvis du blir med i syndikatet, vil du dele gevinstene. Ja, du vil få mindre enn du ville fått hvis du hadde kjøpt hele enkeltbilletten som vant hovedpremien – men oddsen for å vinne som er noe vil være mye høyere.

Tips og triks for å spille El Gordo