6 interessante fakta om lotterier

Nyheter

2022-11-15

Enten man er en pragmatiker som aldri ville vurdert å spille lotto eller en håpefull person som drømmer om å bli rik over natten, er et sta faktum at lotteriet er et fengslende beist, og det store antallet mennesker som går inn på lottosider sier alt. 

6 interessante fakta om lotterier

Dessuten er det en massiv industri som bringer inn milliarder av dollar hvert år; derfor er den større enn noen annen underholdningsform. Men hva er det egentlig som gjør lotteriene så spennende? Vel, denne artikkelen fordyper seg i seks interessante fakta om lotterispill.

Den største jackpotten noensinne vunnet var over 1,5 milliarder dollar

Noen lurer kanskje på hvor stor en lotterijackpot kan være. Det viser seg at det kan bli utrolig stort. De fleste lotterispillere er kjent med Powerball USA, et multi-state spill som folk kan spille fra praktisk talt hvor som helst i USA. Dette lotteriet er kjent for å ha generert historiens største jackpot på 1,586 milliarder dollar i 2016. Gevinstene ble delt mellom tre lodd, men man kunne tenke seg om denne hadde blitt vunnet av en enkelt spiller.

Folks hjerner blir noen ganger lurt til å kjøpe lodd

Mange ganger blir folks hjerner lurt inn kjøp av lodd. Det er fordi de ser vinnere og ikke tapere publisert. Ved å gjøre det, lokker lotto-leverandører folk til å tro at de kan vinne. I noen tilfeller tror spillere at de kan vinne etter en tapsrekke. Andre tror til og med at hvis de spiller lenge (mange år), vil de til slutt vinne. 

Dessuten ville det være synd for en som har spilt i årevis å stoppe plutselig. De vil heller fortsette å spille for å unngå å bli hånet av jevnaldrende.

Det er mer usannsynlig at spillere vinner enn de forestiller seg

Vel, sjansene for å vinne en lotterijackpot er veldig små for hver spiller. Men spillerne er sannsynligvis ikke klar over dette hvis de kjøper billetter. For eksempel er oddsen for at en spiller vinner Powerball-jackpotten 1 av 292 201 338. Oddsen blir enda dårligere når det kommer til Mega Millions (1 av 302 575 350). Ja, selv om det er gøy å spille i lotto, kan det være nedslående når man vurderer oddsen.

Å spille alle mulige tall garanterer ikke en gevinst

Hvis en spiller kjøper nok lodd til å spille alle mulige tallkombinasjoner, kan de ende opp med å bruke mer enn det lotterijackpoten kan betale ut. Mega millioner, for eksempel, tilbyr rundt 302 millioner forskjellige tallkombinasjoner som man kan spille, med hver billett som koster $2. Det betyr at man må bruke rundt $604 millioner hvis de skulle spille alle mulige kombinasjoner. Det ville være langt over jackpotutbetalingen.

Ikke alle vinnerbilletter løses inn

Jada, en vinnende lottokupong kan forandre noens liv for godt. Faktisk ville spillere som trodde de ikke hadde noen sjanse, aldri spille igjen etter å ha vunnet i lotto. Så hvis en spiller, sjekker de billetten deres, ikke sant? 

Men som det viser seg, produserer noen lotterier vinnere som aldri kommer for å hente gevinstene sine, og til og med forsøk fra arrangører på å nå dem viser seg å være nytteløse. Som et resultat taper folk milliarder av dollar hvert år. Derfor er det tilrådelig for spillere å sjekke billettene hver gang de har spilt; de kan ha vunnet.

Nesten halvparten av lotterivinnerne fortsetter å jobbe

Å vinne i lotto, kjøpe et drømmehus og en bil, og gi opp en slitsom jobb; dette er fantasien for en gjennomsnittlig lotterispiller. Sannheten i saken er imidlertid at ikke alle lotterivinnere tar denne veien. Omtrent halvparten av store vinnere fortsetter å jobbe. Selvfølgelig er penger aldri nok, og de fleste vinnere har en tendens til å abonnere på denne tankegangen.

Siste nytt

Utbetalinger på milliarder dollar Spark Lottery Fever
2022-11-22

Utbetalinger på milliarder dollar Spark Lottery Fever

Nyheter