Utbetalinger på milliarder dollar Spark Lottery Fever

Nyheter

2022-11-22

En heldig vinner har ennå ikke gjort krav på 1,3 milliarder dollar Mega Millions lotteri jackpot i august. Lotto-overvåkere venter på å se hvem som vant premien. Inntil da har selve volumet av premiens verdi vekket fornyet interesse for å kjøpe lodd globalt. Som det beste for en krone eller to, tiltrekker store lotteripremier millioner av forbrukere som kjøper lodd hver uke. Enorme rekordstore jackpotter samler seg når spillere kjøper billetter, men ingen vinner. 

Utbetalinger på milliarder dollar Spark Lottery Fever

Jackpotten går over til neste tegningsdato og fortsetter å akkumulere til noen velger vinnertallene. Her er en liste over de største jackpotpremiene i historien til moderne lotterier.

Verdens mest verdifulle jackpotter kommer fra Spania, hvor det spanske julelotteriet tilbyr de største jackpottene i verden. I 2012 utgjorde den totale premiepotten 4,25 milliarder dollar i amerikanske dollar i 2022. 

Imidlertid er premiene delt mellom flere vinnere over hele landet. I 2016 var den største premiepotten tilsvarende omtrent 2,4 milliarder dollar. I 2020 var den største premien rundt 2,89 milliarder dollar. Billettene er forhåndstrykt med 5-sifrede tall. Hvert tallsett selges til flere forskjellige kjøpere, noe som resulterer i flere vinnere for hovedpremien.

forente stater

Lotteri-entusiaster over hele verden deltar i Amerikas Mega Millions og Powerball lotterispill. I januar 2016 delte tre Powerball-vinnere fra California, Tennessee og Florida en jackpot på 1,586 milliarder, den største jackpotten i verden til dags dato. I 2018 stakk en enkelt Mega Millions-vinner fra South Carolina av med 1,537 milliarder dollar før skatt.

I USA tar den interne inntektstjenesten 24 % av alle lotterigevinster på mer enn $600. For vinnere fra utlandet er skatteregningen brattere med 30 %. 

Historisk sett begynte lotteripremier som bare annuitetsutbetalinger, som ble delt ut til vinnere hvert år. Men med populariteten til lotteriet globalt, tilbyr ledere nå utbetalingsalternativer. Lotterivinnere godtar ofte kontantalternativet, som umiddelbart plasserer en person i en høyere skatteklasse med de nyrike.

Den Europeiske Union

Heldigvis for europeiske vinnere er jackpotter i regionen skattefrie. Regjeringen finner andre måter å skaffe midler ved å skattlegge lotterier utenom gevinstene. I Storbritannia delte spilloperatøren og myndighetene innsatser. 

Camelot, operatøren, bruker brorparten av inntektene sine til å drive lotteriet og beholde en fortjeneste. Regjeringen bruker midler til viktige offentlige prosjekter under Camelots gode sakssatsing. Til dags dato er den største jackpotten i Europas historie en utbetaling på $235 millioner Euromillions i 2022.

Filippinene

Online lotteri priser på Filippinene fortjener en hederlig omtale. Enhver premie over 1 million dollar er et under. I 2018 delte to vinnere en jackpot på 21 millioner dollar, som var det største beløpet som noen gang er vunnet på Filippinene på den tiden.

Den største jackpotvinneren i historien er Gloria Mackenzie. Før Mackenzie døde i 2021, hadde hun steget inn i historiebøkene i 2013 som den største enkeltvinneren av Powerball-billett med en jackpot på 590 millioner dollar. Etter å ha tatt utbetalingsalternativet og betalt skatt, tok hun med seg 278 millioner dollar hjem. 

Hun ga halve gevinsten til sønnen, som også administrerte pengene hennes som fullmakt. I 2019 saksøkte hun sønnen og finansrådgiveren han valgte for brudd på tillitsplikten for å ha valgt en investeringsstrategi, som hun hevdet kostet henne millioner i honorarer med liten avkastning. På vinnertidspunktet var Gloria en 84 år gammel enke med lite økonomisk lederutdanning.

Det er viktig å merke seg at store premier følger med ansvar. Både million- og milliardvinnere søker råd fra advokater og finansielle rådgivere om hvordan de skal forvalte og investere midlene. Vinnere mottar en rekke forespørsler om donasjoner og utdelinger, som er grunnen til at mange aksepterer store utbetalinger anonymt eller tar seg tid til å sette ting i orden før de kommer frem for å kreve store jackpotgevinster.

Siste nytt

Utbetalinger på milliarder dollar Spark Lottery Fever
2022-11-22

Utbetalinger på milliarder dollar Spark Lottery Fever

Nyheter