Tidenes yngste lotterivinnere

Nyheter

2022-04-12

Mens de fleste vinnere av lotteri med store penger pleier å være de gamle, har flere unge spillere også vunnet topppremiene. Denne artikkelen fordyper livene til de yngste lotterivinnerne noensinne, premiepengene deres og hvor de er i dag.

Tidenes yngste lotterivinnere

Jonathan «Jay» Vargas (19) – 35,3 millioner dollar

Jonathan Vargas, alias Jay, var bare 19 da han stakk av med kule 35,3 millioner dollar i 2018, etter å ha matchet de fem hvite ballene og den røde ballen i US Powerball, en av de største lotterier i verden. Den tidligere bygningsarbeiderens liv hadde plutselig endret seg, men så endte ikke historien hans bra. Han levde stort, og formuen falt veldig fort selv om han meldte seg på et privatøkonomikurs. Han investerte i et brytingshow for kvinner, men showet stupte på billettkontoret like etter en enkelt sesong. Det var begynnelsen på slutten hans. I dag sies det at Jay er blakk!

Shane Missler (20) - 451 millioner dollar

En annen heldig ung lotterivinner er Shane Missler, som som 20-åring ble millionær etter å ha vunnet Mega Millions-jackpotten i 2018. Han var den eneste vinneren av $451 millioner Mega Millions Jackpot, men han valgte å ta hjem en engangssum på $281.874.999. Heldigvis for Missler tok han et kurs i økonomistyring, og gjennom sin advokat har han klart å holde seg flytende, i motsetning til andre unge lotterivinnere som blåste ut formuen.

Michael Carroll (19) - 9,7 millioner pund

Michael Carroll, 19, vant kule £9,7 millioner i et nasjonalt lotteri i 2002. Men som med de fleste unge lottovinnere, var hans en trist historie. Norfolk-innfødte dro deretter på en forbruksrunde, og kjøpte et herskapshus med seks soverom på £340 000, før han startet et liv i utskeielser. Han kastet også bort mye av bilene han kjøpte på rivningsderbyer i bakgården hans. Det tok ikke lang tid før uflaksen innhentet ham. Han sløste bort alle pengene sine og vendte tilbake til jobben som en søppelmann.

Ianthe Fullagar (18) - £7 millioner

Som bare 18-åring fikk Fullagar en del av en Euromillions-jackpot, og tok hjem hele £7 millioner i 2008. På det tidspunktet hadde tenåringen en jobb på £4,75/time som servitør. Men i motsetning til mange lotterivinnere som sløste bort pengene sine, gjorde Fullagar noen kloke investeringer. To år etter at hun fikk jackpot, ble hun rangert som den 27. rikeste personen på 2010 Rich List i Storbritannia.

Tracey Makin (16) - €1 million

Blant de yngste lotterivinnerne er Tracy Makin, som vant 1 million euro i en Lucky Dip-lotteritrekning fra 1998. Den tidligere supermarkedsvakten sa umiddelbart opp jobben og fokuserte på å investere pengene hennes. Ved hjelp av foreldrene tok hun flere kloke avgjørelser, som har gjort henne i stand til å holde seg flytende i alle disse årene.

Callie Rogers (16) - 1,9 millioner pund

Historien om Callie Rogers, den heldige britiske statsborgeren som vant 1,9 millioner pund i 2003, er også trist. Bare 16 år gammel var hun millionær, men det begynte å gå sørover nesten umiddelbart etter å ha tjent inn pengene hennes. Hun dro på sprudlende shoppingturer. Hun fikk først en brystforstørrelse på 11 500 pund, kjøpte en bungalow på 180 000 pund, brukte 250 000 pund på kokain og 300 000 pund på klær. Mange år senere, med alle pengene brukt, prøvde hun å begå selvmord, men heldigvis overlevde hun. I 2013 hadde hun bare 2000 pund igjen.

Ovennevnte er noen av de yngste lotterivinnerne gjennom tidene. Andre verdige nevner inkluderer Stuart Donnelly (17) – 2 millioner pund, og Jane Park (17) – 1 million pund. Faktisk kan det å vinne en lotterijackpot være en prestasjon som forandrer livet, men da, uten ordentlig økonomisk bevissthet, kan pengene gå like fort som de kom, og etterlate vinnere i elendighet.

Siste nytt

Spørsmål om TheLotter besvart
2022-09-27

Spørsmål om TheLotter besvart

Nyheter