Distribusjon av lotterier over hele verden

Nyheter

2022-09-20

De første registreringene av lotterier med ekte pengepremier dateres tilbake til 1400-tallet. På den tiden var de fleste lotterier skreddersydd for veldedige formål, mest av myndighetene. Populariteten til lotterier ble ytterligere forsterket etter hvert som konseptet spredte seg globalt.

Distribusjon av lotterier over hele verden

Over tid ble lotterier en del av moderne kultur, bevist av det faktum at de fleste land har statlige lotterier. De fleste regjeringer anser lotterispill som en viktig inntektskilde for å øke økonomien deres. Antallet veletablerte lotterier er for tiden 180, ifølge informasjonen fra World Lottery Association. Her er en oversikt over ulike steder.

USA og Canada

USA er kjent for å ha de fleste lotterier i noe land. Et flertall av statene har statlige lotterier, mens de resterende diskuterer fortsatt om de skal innføre lotterier. Av 50 stater inkluderer de seks amerikanske statene uten lotterier Utah, Alabama, Mississippi, Alaska, Hawaii og Nevada.

Det er også to nasjonale lotterier, Powerball og Mega Millions. De fleste voksne i landet har spilt lotteri på et tidspunkt, noe som gjør lotteri til den mest utbredte pengespillformen i landet.

I Canada er ikke lotterier like store som i USA. Som et resultat er det kun tre lotterispill som drives i landet.

Afrika Lotto

Lotterispill er ikke like populære i Afrika som i andre regioner. Det finnes imidlertid flere lotterier i forskjellige land, nok til å gi de fleste afrikanere muligheter til å spille lokale lotterier. 

En av de viktigste begrensende faktorene for lotterier i Afrika er geografiske utfordringer som gjør det vanskelig å få tilgang til lokale billettleverandører. I tillegg gjør den økonomiske statusen til de fleste land det også vanskelig for innbyggerne å ha ledige midler å bruke til spille lotteri.

Imidlertid har flere avanserte afrikanske land nasjonale lotterier. Det inkluderer Kenya, Nigeria, Sør-Sudan, Algerie, Ghana, Mauritius, Uganda, Marokko og Sør-Afrika. Det er totalt 15 lotterier i Afrika.

Asiatiske lotterier

Asia er et annet kontinent hvor lotterispill nyter enorm popularitet. Å spille lotteri anses av de fleste asiater som en måte å formidle støtte og tilhørighet til fellesskapet. I tillegg mener noen asiatiske samfunn å spille lotteri er en måte å manifestere hell i livet deres. Derfor driver de respektive regjeringene de fleste lotterier i Asia for å dele fordelene ut til flere.

Det er 29 lotterier over hele Asia. De fleste asiatiske land, inkludert Libanon, Japan og Laos, har bare ett lotteri hver. De med to lotterier er Mongolia og Kina, med Sør-Korea som har fire, det høyeste tallet på kontinentet.

Europeiske lotterier

De fleste av de første lotteriene ble organisert i Europa på 1400-tallet, og lotterier har vært populære siden den gang. Et flertall av europeiske land har minst ett nasjonalt lotteri. Estland er det eneste europeiske landet med mer enn fire nasjonale lotterier, med Polen, Litauen, Lichtenstein og Bulgaria som har fire lotterier hver. De andre europeiske landene har to eller tre lotterier.

I tillegg er det noen få lotterier som spilles over flere land. Et godt eksempel er Euromillions-lotteriet, som spilles i ni europeiske land.

Lotto i Sør-Amerika

Det er 26 forskjellige kasinoer spredt over hele Sør-Amerika. I tillegg har noen søramerikanske land flere nasjonale lotterier. For eksempel har Brasil, Barbados og Argentina tre lotterier hver, mens Costa Rica og Colombia har fire.

Konklusjon

Generelt er USA det mest entusiastiske landet når det gjelder lotterier, og er vertskap for omtrent en fjerdedel av alle lotterier i verden. Informasjon om disse lotteriene og andre fra hele verden kan bli funnet på denne lotto-rangeringssiden. Antall lotterier forventes å øke i de kommende årene, hovedsakelig på grunn av den økende globale populariteten til lotterier drevet av teknologiske fremskritt i de fleste land.

Siste nytt

Distribusjon av lotterier over hele verden
2022-09-20

Distribusjon av lotterier over hele verden

Nyheter