Nyheter

October 2, 2023

1,04 milliarder dollar i premie etter siste Powerball-trekning

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserEmil HansenLocaliser

Etter en trekning avholdt 30. september 2023, krysset Powerball-jackpotten grensen på 1 milliard dollar. Dette var etter at jackpoten ikke ble gjort krav på og nådde 1,04 milliarder dollar, med en kontantverdi på 478,2 millioner dollar for neste trekning mandag kveld.

1,04 milliarder dollar i premie etter siste Powerball-trekning

Ingen lodd hadde alle seks tallene i Powerball-trekningen på lørdag. Vinnertallene var 19, 30, 37, 44, 46 (hvite baller) og 22 (røde Powerball). Power Play-multiplikatoren var også 2X.

Men trekningen ga et gledelig øyeblikk for mer enn 2,5 millioner billetter i forente stater. Av dette forbløffende antallet samsvarte fem billetter med alle fem hvite ballene for å vinne $1 million hver.

To andre billetter, solgt i Indiana og North Carolina, hadde samme kombinasjon av hvite baller og tjente $2 millioner med Power Play-funksjonen, som koster $1 ekstra per spill. Andre betydelige gevinster inkluderte 55 billetter som vant $50 000 hver og ni billetter som vant $100 000 hver.

En Powerball-hovedpremie ble sist vunnet 19. juli, da en vinnende billett i California hadde de samme tallene for alle fem hvite og røde ballene, og ga en Jackpot på 1,08 milliarder dollar. Siden den gang har ingen vunnet jackpotten for 32 tegninger på rad.

Denne belønningen er den nest største jackpotten i lotterispill i år og den fjerde største i hele lotterispillets historie. Edwin Castro, en tidligere offentlig skoleelev fra California, USA, har rekorden for høyeste Powerball-seier etter å ha vunnet 2 milliarder dollar sent i fjor.

Hvis en heldig Powerball-spiller vinner jackpotten på mandag, vil de ha disse to alternativene:

  • Ta en premie verdt anslagsvis 1,04 millioner dollar i annuitiserte utbetalinger
  • Ta et engangsbeløp anslått til $478,2 millioner

I det førstnevnte tilfellet lotterioperatør sier at spilleren vil få en umiddelbar betaling og deretter 29 årlige betalinger som vil fortsette å øke med 5 %. Estimatene for de to alternativene inkluderer ikke skatter.

En Powerball-billett koster $2 og er tilgjengelig i 45 stater, District of Columbia, Puerto Rico og De amerikanske jomfruøyene. Tegninger sendes direkte fra Florida Lottery draw studio i Tallahassee mandag, onsdag og lørdag kl. 10:59 EST. Spillere kan også streame lotteritrekningen på Powerball.com-nettstedet.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kalt "Lotto Lorekeeper" hos LottoRanker, utnytter hennes grundige forskningsferdigheter og kulturelle dybde fra Kerala, India, for å kaste lys over globale lotterifenomener. Utstyrt med en skarp sans for detaljer og en forkjærlighet for data, går hun dypt inn i lotteriverdenen, og avslører skjulte perler og trendmønstre.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Siste nytt

Verdensomspennende lotteriutgifter: trender og virkninger
2023-11-21

Verdensomspennende lotteriutgifter: trender og virkninger

Nyheter