Tippers guide om lotteri og gambling

Nyheter

2022-07-19

Det er et veldig lite skille mellom gambling og lotteri, som de fleste moderne spillere ikke ser ut til å forstå. Det fører ofte til heftige debatter blant tippere som prøver å skille mellom de to. Ifølge de juridiske definisjonene er et lotteri et spill med relevante etablerte regler hvor spillere kjøper lodd som gir dem muligheter til å vinne pengepremier eller en hvilken som helst annen forhåndsbestemt premie. 

Tippers guide om lotteri og gambling

Det er mange lotterier tilgjengelig for tippere å vurdere. For nybegynnere, lotteri rangeringsplattformer kan hjelpe spillere med å velge det som passer best for dem. På den annen side refererer gambling til et gjensidig veddemål eller spill som følger etablerte regler for å bestemme den vinnende parten eller personen. Deltakerne kjøper billettene frivillig med fare for å miste verdien av billettene, med et ønske om å vinne penge eller andre ønskede verdier.

Likheter som får spillere til å sammenligne lotteri og gambling

Den største likheten mellom gambling og lotterier er at tippere risikerer penger, men har en sjanse til å vinne mer hvis innsatsen går ut. I lotterier er pengene som risikeres beløpet som brukes til å kjøpe lodd og vente på trekning. På samme måte, i gambling, satser tippere på utfallet av en kamp.

En annen likhet er at tippere ikke har noen måte å bestemme utfallet på, noe som betyr at både lotterier og gamblingarrangementer er spill av ren flaks.

Og hva er forskjellene?

Hovedforskjellen mellom gambling og lotterier ligger i konkurransens natur. I lotterier ser spillerne ofte ut til å konkurrere mot hverandre. Det er fordi premiene som tilbys til vinnerne er avhengig av beløpet som samles inn fra billettsalget. Spillerne har ingen innflytelse angående premiebeløpet. 

Med gambling spiller tippere mot gamblingoperatøren og ikke mot andre spillere. Spillerne har også sjanser til å påvirke gevinstbeløpene ved å velge oddsen som passer dem best. Det finnes flere typer gambling, bl.a sportsbetting og kasinospill, som alle tilbyr forskjellige spill og odds.

Er lotterier bedre enn gambling?

Ifølge de fleste gamblingeksperter er det ingen klar måte å avgjøre om lotterier er bedre enn gambling. Ideelt sett avhenger alt av spillerens preferanser og spesielle behov. De tilbyr alle et høyt spenningsnivå, som de fleste tippere vanligvis ser etter, bortsett fra premiepengene.

Spenningsnivået som tippere kan oppleve avhenger av flere faktorer. Den første er det mulige beløpet tippere kan vinne. Jo høyere beløp, jo mer spennende vil opplevelsen være. Beløpet som er satset eller brukt til å kjøpe lottokuponger bidrar også til spenningsnivået ettersom det indikerer beløpet tippere vil tape hvis resultatene ikke går som de skal.

Sannsynligheten for å vinne er en annen medvirkende årsak til spenningen som tilbys av både lotterier og gambling. Jo høyere vinnersjansene er, jo flere tippere vil bli trukket inn og oppleve et høyere spenningsnivå. Den siste bidragsyteren til spenningsfaktoren er varigheten før utfallet av et spill bestemmes og hvor lang tid det vil ta før spillerne kan spille igjen. Jo kortere tid, jo mer spennende vil innsatsen være. Spillere vil heller ikke ha nok tid til å ta rasjonelle beslutninger angående å spille igjen hvis muligheten til å satse igjen presenteres raskt.

Siste tanker

Ut fra en rekke meninger, anser de fleste tippere lotterier som en form for gambling, noe som er teknisk sant. Det er imidlertid et klart skille som de fleste tippere vet, men som ikke nødvendigvis setter pris på. Forskjellene betyr heller ikke så mye, forutsatt at tippere får det de vil ha og nyter spillopplevelsen.

Siste nytt

Spørsmål om TheLotter besvart
2022-09-27

Spørsmål om TheLotter besvart

Nyheter