Nyheter

October 15, 2023

$1,76 milliarder Powerball-billett solgt i California etter å ha matchet alle seks tallene

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserEmil HansenLocaliser

Det uunngåelige har endelig skjedd! 12. oktober 2023 vant en enkeltbillett solgt i California, USA, den løpske Powerball-jackpotten. Dette var etter at den heldige spilleren matchet alle seks tallene i onsdagstrekningen for å vinne jackpotten på 1,765 milliarder dollar. Jackpotten har en kontantverdi på $774,1 millioner. 

$1,76 milliarder Powerball-billett solgt i California etter å ha matchet alle seks tallene

Ifølge Powerball ga tegningen onsdag 11. oktober følgende sett med hvite kuler: 22, 24, 40, 52 og 64. Den røde Powerball var 10, mens Power Play-multiplikatoren var 2x.

Interessant nok sa selskapet at den endelige oversikten over billettsalg overgikk det annonserte estimatet, noe som resulterte i en jackpot på 1,765 milliarder dollar på tidspunktet for trekningen. Denne premien er den nest største i historien om å spille lotteri i USA. Det er bare overgått av verdensrekord på 2,04 milliarder dollar Powerball jackpot vant i California 7. november 2022.

Drew Svitko, produktgruppeleder kl Powerball og administrerende direktør for Pennsylvania Lottery, gratulerte vinneren ved å si:

"Gratulerer til den nyeste Powerball-milliardæren og de millioner av Powerball-spillere som vant andre pengepremier i gårsdagens trekning. I 31 år har noen spillere som har drømt om å vinne en Powerball-jackpot, trosset oddsen, og har ved å gjøre det bidratt til å generere kritisk finansiering for offentlige tjenester og programmer støttet av amerikanske lotterier.

"Hvis du kjøpte en Powerball-billett under denne jackpotten, vær så snill å vite at en del av den billetten vil forbli i hjemstaten din for å gjøre det til et bedre sted å bo."

De heldige lotteri Vinneren kan ta en annuitetspremie på 1,765 milliarder dollar eller en engangsutbetaling på 774,1 millioner dollar, begge før skattefradrag. Hvis den anonyme spilleren velger annuitetsalternativet, vil de motta premien i 30 år, økende med 5 % årlig.

Som forventet, lotterioperatør minnet deltakerne på tvers av forente stater å dobbeltsjekke billettene deres for en av de ni potensielle premiene. Trekningen onsdag kveld resulterte i over 5,3 millioner vinnerbilletter over hele landet, med syv billetter fra California, Florida, New York, Oklahoma og Virginia som matchet alle fem hvite ballene for å vinne en premie på $2 millioner. 

Dette er andre gang på rad Powerball-hovedpremien når milliardgrensen. I juli i år matchet en spiller fra California alle seks tallene for å vinne Jackpotpremie på 1,08 milliarder dollar.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, kalt "Lotto Lorekeeper" hos LottoRanker, utnytter hennes grundige forskningsferdigheter og kulturelle dybde fra Kerala, India, for å kaste lys over globale lotterifenomener. Utstyrt med en skarp sans for detaljer og en forkjærlighet for data, går hun dypt inn i lotteriverdenen, og avslører skjulte perler og trendmønstre.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Siste nytt

Verdensomspennende lotteriutgifter: trender og virkninger
2023-11-21

Verdensomspennende lotteriutgifter: trender og virkninger

Nyheter