De beste 10 Lotteris i USA 2022

Amerikas lotterier har en lang, rik tradisjon for å støtte viktige offentlige arbeider og sosiale velferdsprosjekter. Siden 1776 har den amerikanske regjeringen brukt lotterier til å samle inn penger, og startet med uavhengighetskrigen, som ble finansiert med inntekter fra et av de første lotteriene i landet.

Etter tidlig bruk av lotterier for å skaffe midler til viktige prosjekter, slo ideen til. Penger til å finansiere tidlige amerikanske prosjekter som asfaltering av veier og bygging av kirker kom fra lotterifond.

De beste 10 Lotteris i USA 2022
Historie om lotteri i USA
Historie om lotteri i USA

Historie om lotteri i USA

Faktisk støttet noen av landets grunnleggere bruk av lotterimidler, inkludert George Washington som uten hell forsøkte å samle inn penger til å bygge Virginia's Mountain Road. Selv Thomas Jefferson så på lotterier som "uunnværlige". Benjamin Franklin forsøkte uten hell å skaffe midler til å kjøpe en revolusjonskrigskanon i Philadelphia.

John Hancock finansierte med hell Faneuil Halls gjenoppbygging i 1761. I 1832 ble det holdt 420 lotterispill i åtte stater. Det var lotteriinntekter som finansierte høyskolebygging ved Yale og Harvard. Faktisk finansierte sørstatene gjenoppbygging med lotterier etter at borgerkrigen var over.

Ideen om å bruke lotteriinntekter til å finansiere statlige prosjekter kom fra England. På 1600-tallet brukte England lotteriinntekter for å finansiere Jamestown-kolonien.

Høyesterett avgjorde i 1878 at lotterispillene var demoraliserende for amerikanske borgere, og kongressen forbød bruken av post for å annonsere lotterispill. Imidlertid har disse handlingene ikke stoppet de fleste av statene i USA fra å legalisere statlige lotterispill.

I 1898 monopoliserte Louisiana Lottery Company (LLC) lotterier i delstaten Louisiana, og tjente mer enn 20 millioner dollar i salg. Mer enn 90 prosent av LLCs private lotterimidler kom fra utenfor Louisiana. Spesialtog fraktet tusenvis av kvitteringer regelmessig til selskapets hovedkvarter i New Orleans. Siden selskapets grunnlegger betalte bestikkelser, unngikk virksomheten skatt.

LLC tjente 48 prosent overskudd, selv etter de omfattende bestikkelsene selskapet betalte. Ved å legge til usolgte billetter til fatet hvor vinnertall ble plukket ut, rigget selskapet ofte systemet til å vinne sine egne premiepenger. President Benjamin Harrison fordømte skruppelløse lotteribyråer, og kongressen forbød å flytte lodd på tvers av statens linjer eller via post. Louisianas lotteri sitt skandaleombruste system surnet den nasjonale offentlighetens oppfatning av lotterier generelt.

Historie om lotteri i USA
Dagens lotteri

Dagens lotteri

På begynnelsen av 1900-tallet begynte publikum å se mer gunstig på lotterier. I 1963 samlet New Hampshire inn penger til utdanning med konkurranser. I 1967 startet New York et lotteri, som tjente mer enn 53 millioner dollar i inntekter i løpet av det første driftsåret. Etter å ha notert suksessen i New York, lanserte tolv stater lotterier på 1970-tallet. For statlige myndigheter som ikke ønsker å øke skattene, er et lotteri et levedyktig alternativ.

Siden 60-tallet har lotterier i Amerika utviklet seg til å omfatte mange former for gambling, for eksempel skrapelodd og umiddelbar gevinst. Flere statlige tegninger, som Mega Millions og Powerball er ekstremt populære.

I dag har holdningene til lotteriet gått for fullt. Faktisk rapporterer noen studier at de fleste amerikanere godkjenner nettlotteriet. Selv de som ikke deltar har et positivt syn på å spille lotto. En Gallup-undersøkelse fra 2014 bemerket at 62 prosent av befolkningen mener lotteriet er akseptabelt moralsk. Statlige regjeringsdrevne lotterier er den mest populære formen for gambling i USA. Faktisk er det bare fem stater, inkludert Utah, Nevada, Hawaii, Alaska og Alabama, som ikke administrerer statlige lotterier.

I 2016 rapporterte New York den høyeste inntekten fra lotteri av alle statene med mer enn 8 millioner dollar. Innen 2017 brukte amerikanske innbyggere mer enn 70 milliarder på å kjøpe lodd. Stater nær grensen mottar en ekstra velsignelse i kontanter for salg over grensen, spesielt for enorme Mega Millions- og Powerball-jackpotter.

Dagens lotteri
Fremtiden for lotteri i USA

Fremtiden for lotteri i USA

Lotteriteknologien fortsetter å utvikle seg. Statlige myndigheter undersøker blockchain som fremtiden for spill. For lotteriet er tillit avgjørende. Blockchain-teknologi er praktisk talt umulig å hacke eller endre. For øyeblikkelige, uavgjorte og andre lotterispill kan blokkjedeteknologi øke spillernes tillit til spillets utfall. Det kan imidlertid ta tid å endre måten forbrukere spiller i lotto.

Foreløpig gir banebrytende nettteknologi en alternativ måte for tippere å kjøpe lodd og delta i lotterispill. Ettersom lotterimarkedet forventes å nå mer enn 625 milliarder dollar i verdi i løpet av de neste årene, prøver regulatorer, myndigheter og administratorer å utnytte kraften til teknologi for å spore forbrukerforbruk på billetter og legge til rette for en sømløs ende-til-ende-opplevelse for alle involverte.

Tiltrekning

Online lotteri odds er notorisk dårlig sammenlignet med andre spillalternativer. Imidlertid er jackpottene enorme, noe som er hovedattraksjonen for loddkjøpere i USA. Spesielt store utbetalingslotterier, som Powerball, øker billettsalget når jackpotten fortsetter å rulle over. Amerikanere som kjøper lodd fantaserer om å bli øyeblikkelig millionærer.

på nett

Kraften til internett tjener bare til å øke salget. I 2011 fikk statene myndighet til å distribuere lotteriprodukter på nett. Justisdepartementet utstedte et notat, som forklarte at Wire Act kun gjaldt sportsspill. Denne tolkningen av loven ryddet vei for online lotterispill, som flere stater har tilbudt ivrige innbyggere.

Lover

Historisk sett har sjansespill hjulpet offentlige og private enheter med å skaffe penger i USA. For eksempel i 1765 gjennomførte både Harvard og Yale lotterier for å skaffe penger. Harvard begynte å samle inn penger med lotterier nesten et tiår tidligere i 1747. På 1950-tallet støttet 11 amerikanske stater lovlig bingo. I dag er de beste lotterisidene lovlige i 48 stater, Puerto Rico, Jomfruøyene og District of Columbia. Wyoming startet nylig lotterivirksomhet i 2013. Alle billettlotterier er statlig drevne i USA og er lisensiert av statlige lotterikommisjoner.

Fremtiden for lotteri i USA
Populære lotterier i USA

Populære lotterier i USA

Powerball

Powerball er populært over hele nasjonen, og trekker spillere som er interessert i å vinne de store jackpottene. Med to trekninger per uke på lørdag og onsdag, velger spillere fem tall fra 1 til 69 for en sjanse til å vinne, pluss Powerball-tallet mellom 1 og 26.

Spillets jackpot begynner på $20 millioner og fortsetter å rulle over til noen vinner. De som taper kan også vinne andre premier, noe som gir spillerne en 1 av 25 sjanse til å vinne noe. Lotteri US Powerball jackpotvinnere kan velge å motta pengene i en årlig betaling i nesten 30 år eller godta en engangssum i kontanter.

Mega millioner

Som et globalt populært spill, Mega millioner tilbyr spillere en mulighet til å vinne millioner med tegninger på fredag og tirsdag. Spillere velger fem tall mellom 1 og 70, pluss et Mega Ball-tall mellom 1 og 25. Som de fleste lotterispill kan forbrukere tillate at lotteridatasystemet velger et tilfeldig generert tall.

Hvis en spiller har gjettet vinnertallet eller truffet den amerikanske lotterijackpoten med de tilfeldige tallene, kan han samle inn gevinstene sine. Mega Millions jackpotodds er imidlertid dårlig på bare 1 av 302 millioner. Heldigvis, med ni premienivåer, er oddsen for at en spiller vinner noen penger 1 av 24. I likhet med Powerball velger vinnerne om de vil akseptere full kontantutbetaling eller årlige betalinger.

New York Lotto

New York Lotto tilbyr topppremier, den største jackpotten nådde $72,5 millioner. For en sjanse til å ta hjem lignende jackpotter, kjøper spillere lodd til lotteriet to ganger i uken. Ved å velge seks tall mellom 1 og 59, har en billettkjøper en sjanse til minimumsjackpotten på $2 millioner. Ved å velge riktig bonusball kan spillerne ta med seg sekundærpremien. Men hvis ingen vinner, fortsetter jackpotten å vokse.

Populære lotterier i USA
USA lotteri betalingsmåter

USA lotteri betalingsmåter

MasterCard og Visa er desidert de mest populære måtene å betale for de beste lotterikupongene på nettet og på landbaserte bedrifter. Men etter hvert som USAs lotto utvikler seg og flere spillere kjøper lodd fra internettsider, endres også måtene å betale på. Her er noen måter US Lottery-spillere er på betale for billetter.

Regnskap

For å kjøpe en lodd på de beste lotterisidene, må amerikanske spillere åpne en konto hos et autorisert nettsted. Å åpne en konto er vanligvis en enkel prosess, som involverer noen få enkle trinn. For eksempel må en spiller sende inn kontaktinformasjon, bekrefte en e-postadresse og oppgi informasjon om identitetsbekreftelse. Etter at informasjonen er bekreftet, vil de fleste lotterinettsider tillate spilleren å kjøpe lodd.

E-lommebok

En e-lommebok gir kundene muligheten til å sette inn, holde og overføre penger online. Ved å bruke et kreditt- eller debetkort setter spilleren inn penger i en e-lommebok, som lotterisiden godtar. Spillere kan også overføre penger til en e-lommebok med bankoverføring. Spillere bruker ofte andre e-lommebøker for å finansiere en e-lommebokkonto. Ved å sette inn penger på en amerikansk lotterikonto med en e-lommebok, kan en spiller kjøpe lodd uten å oppgi bankkonto- eller kredittkortinformasjon til lotteriet

USA lotteri betalingsmåter
Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Hva er den største Powerball-jackpotten som noen gang er vunnet i Amerika?

Powerball-jackpotrekorden er 1,58 milliarder dollar. Den ble delt av tre vinnere som hver kjøpte en billett i Tennessee, Florida og California. 13. januar 2016 vant Marvin og Mae Acosta fra California, John og Lisa Robinson fra Tennessee og David Kaltschmidt og Maureen Smith fra Florida 528 millioner dollar før skatteplikt.

Alle vinnerne valgte å akseptere hele engangsbeløpet på $327 millioner. I 2019 mottok en heldig vinner den største enkeltvinner-jackpotten i spillets historie. Vinnerens livrenter på $768 millioner burde bety at Wisconsin-beboeren er satt til livet.

Hvordan velger vinnerne mellom annuitetsutbetalinger og en engangsutbetaling?

For online lotterivinnere i USA tilbys betaling på to måter, full betaling i kontanter eller årlige betalinger fordelt over 29 år. Livrenten har en høyere verdi enn engangsutbetalingen. Valget mellom de to utbetalingsalternativene avhenger av vinnerens mål. En vinner velger ofte alternativet engangsbeløp, fordi han eller hun ønsker å kontrollere hvordan pengene investeres.

Engangsutbetalinger kan hjelpe jackpotvinnere med å unngå langsiktige skatteforpliktelser og gi en vinner penger til å investere i aksjer, eiendom og andre høyavkastningsalternativer. Imidlertid har de langsiktige utbetalingene fra en livrente skattefordeler. Føderale skatter på engangsbeløpet vil ta en betydelig del av lotterigevinstene umiddelbart.

Er det en måte å garantere at du vinner i lotteriet i USA?

Ja, en loddkjøper er garantert å vinne, hvis han eller hun kjøper lodd for hver enkelt lottonummerkombinasjon. For de fleste spillere er ikke dette systemet med å spille online lotteri realistisk. Imidlertid kan noen som har millioner til overs kjøpe hver kombinasjon for en sjanse på 1 milliard dollar eller mer.

Når jackpoten vokser, vil de fleste spillere kjøpe billetter i en pool med familiemedlemmer eller kolleger, noe som øker sjansene for å vinne med jo flere billetter gruppen kjøper.

Vanlige spørsmål