Beste Austria Lotto Lotteri 2022/2023

Østerrikere spiller en rekke nasjonale lotterier og Euromillions i Europa, men det desidert mest populære hjemmelotteriet er Austria Lotto kjent som Lotto 6/45. Som navnet antyder, krever det at spillere velger 6 av 45 tall på de to ganger ukentlige trekningene på onsdag og søndag, og koster kun 1,2 euro.

Den har en minimumsjackpot på 1,5 millioner Euro som kan rulles over et ubegrenset antall ganger, og den høyeste jackpotten som ble utbetalt var 14,9 millioner Euro i 2018. Spillere har også muligheten til å legge til 2 sekundære spill hvis de ønsker det.

Beste Austria Lotto Lotteri 2022/2023
Hvor kan jeg kjøpe billetter til Austria Lotto?

Hvor kan jeg kjøpe billetter til Austria Lotto?

Hvordan kjøpe lodd til Østerrike-lotteriet er enkelt siden lodd til Østerrike-lotteriet kan kjøpes personlig, online eller via mobilappen. Med over 5000 lisensierte lotteriagenter spredt over Østerrike, spillere i landet vet hvordan de enkelt kan kjøpe billetter til Østerrikes lotto med en forhandler i nærheten.

Alternativt kan østerrikere registrere seg for å spille på win2day.at to kjøpe et lodd på nett. Lotto 6/45 er også tilgjengelig som app hvor det utstedes elektronisk kvittering etter kjøp. Spillere fra andre land kan spille Lotto 6/45 online via en tredjeparts nettside.

Hvor kan jeg kjøpe billetter til Austria Lotto?
Historien til Østerrike Lotto

Historien til Østerrike Lotto

Det er århundrer med gamblinghistorie i Østerrike, og det første lotteriet var Genova-lotteriet i 1751. Lotterier ble opprinnelig drevet av et privat selskap, men ble senere overtatt av myndighetene. Lotterier er den eneste formen for pengespill i Østerrike som alltid har vært lovlig, i motsetning til andre former for pengespill som har vekslet mellom lovlig og ulovlig status.

Selv om lotterier alltid har vært lovlige, ble de ikke regulert før i 1986 med vedtakelsen av den østerrikske gamblingloven (GspG). Hensikten var å føre tilsyn med industrien for å sikre at alle lotterier fungerte rettferdig. The Austrian Lottery Toto Company (senere endret til Austrian Lottery Company i 1991) ble grunnlagt og gitt juridiske rettigheter til å drive lotterier i Østerrike.

Lotto 6/45 var ett av fem lotterier som ble etablert i 1986, alle av det statlige selskapet. Lotto 6/45 ble opprinnelig spilt en gang i uken, men på grunn av sin popularitet begynte den å bli brukt to ganger i uken.

Formatet på spillet har vært det samme fra begynnelsen. Interessant nok ble den eneste lisensen som ble utstedt i 1990 gitt til det østerrikske lotteriselskapet (Osterreichische Lotterien), noe som gjorde driften av østerrikske lotterier til et statlig monopol selv den dag i dag.

Historien til Østerrike Lotto
Er Østerrike Lotto lovlig?

Er Østerrike Lotto lovlig?

Lotterier har alltid vært lovlige i Østerrike og er regulert av de statlige østerrikske lotteriene i kraft av den østerrikske gamblingloven av 1986. Spillere i Østerrike må være 18 år eller mer for å lovlig spille et lotteri i Østerrike.

Det er også et behov for å være bosatt i Østerrike, med en østerriksk bankkonto for å spille lotto online på den eneste lisensierte online østerrikske lotterisiden, win2day.at. Spillere utenfor Østerrike kan spille lovlig ved å kjøpe et lodd online via en tredjepartsagent.

Er Østerrike Lotto lovlig?
Hvordan spille Austria Lotto

Hvordan spille Austria Lotto

Lotto 6/45 trekkes to ganger hver uke på onsdager og søndager i Wien, Østerrikes hovedstad. Spillere velger ganske enkelt 6 tall fra 1-45 tall.

Enten de spiller med en fysisk eller virtuell billett, vil spillere bli presentert med et rutenett med tallene 1-45 der spillere må krysse av i boksene med de valgte tallene. På dagen for trekningen vil 6 baller bli trukket fra trommelen med en ekstra ball som bonusball. Hvis spillere matcher alle de første 6 tallene, er de jackpotvinnere.

Det er to sekundære spill som kan legges til billetten ganske enkelt ved å merke av i boksene Joker og Lotto Plus for å gi flere muligheter for å vinne. Lotto Plus lar spillere spille de samme 6 tallene igjen i en annen trekning, men med no bonusball blir trukket.

For 0,50 euro ekstra og en sjanse til å vinne opptil 150 000 euro, vil spillere vinne en premie hvis de matcher minst 3 av tallene. For The Joker-spillet trenger ikke spillere å velge noen tall da det 6-sifrede serienummeret til lottokupongen fungerer som spillerens tall. Spillere må ha alle 6 tallene i riktig rekkefølge for å vinne Joker-spillet.

Hvordan spille Austria Lotto
Hva er oddsen for å vinne Østerrikes lotto?

Hva er oddsen for å vinne Østerrikes lotto?

Enten spillere spiller Lotto 6/45 personlig eller som et online lotteri, er oddsen svært gunstige sammenlignet med andre nasjonale lotterier. Den totale oddsen for å vinne en premie i ett av de 8 premienivåene i dette lotteriet er 1 av 12.

Oddsen for å vinne jackpotten er 1 av 8 145 060 som er veldig bra sammenlignet med Euromillions med oddsen 1 av nesten 140 millioner. Tydeligvis er jackpotten mye høyere for Euromillions og billettene koster mer.

Andrenivåpremien krever matching av 5 baller og bonusballen for den mye bedre oddsen 1 til 1 357 510 for å vinne en 5/6-sifret sum. Oddsen blir lavere når premienivået går ned. Det laveste premienivået krever bare at bonusballen matches med odds 1 av 16 for å få prisen på billetten tilbake.

Hva er oddsen for å vinne Østerrikes lotto?
Utbetalingsalternativer hvis du vinner spillet

Utbetalingsalternativer hvis du vinner spillet

Alle premier må gjøres krav på innen 3 år etter den vinnende trekningen, noe som gjør det til den lengste tidsperioden i verden for å kreve en premie. Gevinster på 1000 euro eller mindre kan kreves fra lisensierte lotto-forhandlere som finnes over hele landet.

Gevinster mellom 1 000 og 80 000 euro krever at vinneren fyller ut et kravskjema før han venter 4 uker på å motta betalingen. Gevinster over 80 000 euro må kreves personlig fra Austrian Lotteries Customer Service i Wien. Alle gevinster utbetales som engangsbeløp uten annuiteter tilgjengelig.

Lotto 6/45 er et av de beste lotteriene på nett siden alle gevinster er skattefrie. Spillere fra andre land bør imidlertid sjekke om det skal betales skatt i deres eget land hvis de vinner en premie. Nettspillere vil automatisk motta gevinster inn på sin online lotterikonto eller direkte inn på bankkontoen sin avhengig av beløpet, og vil bli informert via e-post.

Utbetalingsalternativer hvis du vinner spillet
Tips og triks for å spille lotto i Østerrike

Tips og triks for å spille lotto i Østerrike

Alle spillere på eller offline kan øke vinnersjansene sine ved å kjøpe flere billetter, spille som en del av et syndikat og ved å spille de 2 sekundære spillene. Å kjøpe flere lodd gir åpenbart en spiller bedre odds for å vinne rett og slett fordi de spiller med flere tallkombinasjoner.

Leker med et syndikat lar syndikatmedlemmer kjøpe mange flere billetter enn de ville gjort hvis de spilte som enkeltpersoner, noe som resulterer i enda bedre odds for å vinne. Å spille de 2 sekundære spillene gir flere vinnersjanser, og for kun en relativt liten sum ekstra penger.

Onlinespillere kan virkelig øke vinnersjansene sine ved å plassere en kombinasjon eller systeminnsats. Dette betyr å velge opptil 12 tall i stedet for de vanlige 6 tallene. Disse ekstra tallene vil resultere i flere spill ettersom alle mulige kombinasjoner av de 12 tallene vil bli spilt. Flere spill tilsvarer statistisk sett flere vinnersjanser, så de ekstra pengene kan være vel verdt det.

Nettspillere kan også ha nytte av å tegne et abonnement med deres online lotteriside. Dette vil hjelpe en spiller til å legge inn et hvilket som helst antall trekninger i en bestemt tidsperiode, og sørge for at spilleren ikke glemmer å spille i lotto.

Tips og triks for å spille lotto i Østerrike