Lotterier i forskjellige land

Nyheter

2022-08-09

Lotteri har vært tilstede i mange land i mer enn et århundre. Regjeringene brukte dem til å skaffe inntekter til forskjellige prosjekter og også for å gi underholdning til folket deres. De fleste steder ble ikke lotteriet uglesett som andre former for pengespill. Til dags dato er lotterier fortsatt svært populære over hele verden. Internett har gjort dem enda mer praktiske nå som spillere kan få tilgang til lotterier også utenfor landene deres. Her er noen av de største lotteriene over hele verden etter land.

Lotterier i forskjellige land

Australia

Lotterioperatører i Australia er heldige nok til å få lisenser på territorium- eller statlig nivå. Landet har både privat sektor og statlig eide lotteriselskaper. Australias første lotteri fant sted i Sydney på 1880-tallet.

Selv om den private konkurransen raskt ble forbudt, startet den australske regjeringen Golden Casket Art Union i 1916. Lotteriet ble dannet for å samle inn penger til prosjekter og veldedige organisasjoner.

I dag drives lotterier i Australia av Tatts Group under statlig lisens i hvert territorium eller stat. Bare Vest-Australia har et unntak. Online lotterisalg er tillatt i Australia med Jumbo Interactive og Netlotto Pty som lisensierte videreselgere. Det gjennomføres også helselotterier i landet. Landets høyeste lotteripremie er 112 millioner australske dollar fra OZ-lottolotteriet vunnet 6. november 2012.

forente stater

USA har ikke noe nasjonalt lotteri. Det er fordi lotteriets eksistens i landet er underlagt lovene i hver stat. Innen 2011, USA hadde totalt 43 lotterier etablert i 43 forskjellige stater, en i Puerto Rico, De amerikanske jomfruøyene og District of Columbia.

Powerball ble opprettet for å bygge veldig store jackpotter med Oregon, Kansas, Lowa, West Virginia, District of Columbia, Missouri og Rhode Island som chartermedlemmer. The Big Game, nå kjent som Mega Millions, er et annet stort multijurisdiksjonelt spill dannet i 1996 av Illinois, Massachusetts, Georgia, Virginia, Michigan og Maryland som chartermedlemmer. Powerball er tilgjengelig i 44 jurisdiksjoner, med Mega Millions i 43 jurisdiksjoner. Wild Card 2 og Hot Lotto er også store amerikanske lotterier. Powerball-lotteriet har rekorden med den største jackpotten noensinne. Premien var på hele 1586,4 millioner dollar.

India

Lotterispill i India kontrolleres av statlige organisasjoner. De følger reglene og forskriftene fastsatt av den føderale regjeringen. Private lotterier ble forbudt for å favorisere statlige lotterier. Kerala, Sikkim, Goa og Punjab driver uavhengige lotteriavdelinger. De gjennomfører bumper lotteri trekninger og ukentlige lotteri trekninger.

Regjeringslotteri er nå lovlig i 13 stater i India. Kerala State Lotteries oppnådde sin største fortjeneste noensinne på Rs 788,42 crore i 2013-2014. Avdelingen har mer enn 100 000 forhandlere og over 35 000 autoriserte agenter. Selv om hver stat driver lotterier i henhold til sine regler og forskrifter, krever India at man har fylt 18 år og over for å delta i et lotteri. Noen spillere i stater hvor det er forbudt å spille lotteri, søker etter online-alternativer.

Storbritannia

De Storbritannia har ett nasjonalt lotteri. National Lottery har spill som Lotto Hotpicks, Thunderball, EuroMillions og Lotto. EuroMillions spilles på europeisk basis. National Lottery drives av National Lottery Commission på franchisebasis. Det holdes nå av Camelot Group.

Helselotteriet, et nytt privatdrevet lotteri har nylig dukket opp. Forekomsten er i stor grad påvirket av den nyeste teknologien som lar folk spille lotteri hjemmefra. Andre nye lotterier i Storbritannia er 49s og People's Postcode Lottery. EuroMillions har gjort seg bemerket ved å holde Europas største jackpot som noen gang er vunnet.

Siste nytt

Spørsmål om TheLotter besvart
2022-09-27

Spørsmål om TheLotter besvart

Nyheter