Lotteribilletter: Hvor går inntektene?

Nyheter

2022-10-11

Å bruke loddinntekter handler ikke bare om å betale ut gevinster, i motsetning til hva mange tror; det går langt utover akkurat det. For eksempel, sjelden tenker lotteri-entusiaster på eldresentre i Pennsylvania, klasserommene på offentlige skoler i Florida eller stiene i Colorado. 

Lotteribilletter: Hvor går inntektene?

Og selv om spesifikke lotterisystemer er forskjellige fra en stat til en annen, er realiteten at hver stat kanaliserer deler av inntektene som genereres fra billettsalg til unike formål.

Utdeling av loddinntekter

Det er tre hovedkategorier av lotteriinntekter. Disse inkluderer distribusjon til statene der billettene selges, faste utgifter og gevinster og provisjoner utbetalt til vinnere og billettforhandlere.

Sammenbrudd

Vanligvis mellom 50 og 60 % av lodd salg betales til vinnere, inkludert småpremievinnere og de som vinner jackpotten. Provisjoner for billettforhandlere, inkludert billetter til mindre premier og jackpotter, mottar omtrent 5 % av inntektene. Men lotterier har driftskostnader, som leverandøravgifter, annonser og ansattes lønn, som de må dekke. Det tar 10% eller så. De resterende inntektene deles mellom deltakerstatene, basert på en avtalt modell, som kan være antall solgte billetter.

Hvordan statene bruker lotterifondene

Som nevnt tidligere, bestemmer hver stat hvordan de skal bruke pengene sine. Selv om midlene i de fleste tilfeller går til offentlig utdanning, dedikerer mange stater det også til andre formål. Selvfølgelig er det det mange lotterier over hele verden, og hver av dem har klare retningslinjer for hvordan penger brukes. 

For eksempel går 50 % av billettsalget til Powerball og Mega Millions til lotterivinnere. Det betyr at de resterende 50% går til lotteriadministrasjon, advokatsalærer, forhandlerprovisjoner og andre årsaker som bestemmes av staten (veldedighet, stipend, etc.).

I Colorado deles veldedige midler ut til ulike stiftelser og organisasjoner som har som mål å bevare statens dyreliv. Derfor støtter de dyrelivet hver gang en spiller kjøper en Colorado Lottery-billett. Når det gjelder Florida, går en ikke avslørt mengde loddsalg til statens Educational Enhancement Trust Fund-kit. I samråd med Florida Department of Education bestemmer statens lovgiver hvordan pengene skal brukes.

Texas er nok en stat som anser offentlig utdanning som en god sak. Som et resultat har sektoren mottatt mer enn 22 milliarder dollar som donasjoner fra lotterier siden 1997. I Indiana går lotteriinntektene til Build Indiana Fund, som hjelper til med å drive prosjekter rettet mot senior-/barneorganisasjoner, oppgradere infrastruktur og bevare historiske strukturer innenfor staten.

Med inntekter samlet inn fra salget av Pennsylvania Lottery-billetter, har staten brukt minst 1 milliard dollar på flere initiativer rettet mot å hjelpe eldre, inkludert omsorgstjenester og gratis transport.

Bør man delta i lotterispill?

Vel, svaret på dette spørsmålet avhenger av hvorfor man spiller i lotto. Selv om det er de som spiller lotterispill for moro skyld, er det noen som gjør det i håp om å treffe jackpotten eller i det minste vinne en premie, uansett hvor liten den er. 

For de som spiller lotteri for å vinne penger, er det én ting å huske på; sjansene deres for å vinne er mindre enn de kunne forestille seg. Lotterier er sjansespill, så det er ingenting noen kan gjøre for å påvirke utfallet. Hvis noen ikke kan håndtere tap, er det ikke nødvendig å kjøpe lodd.

Hva med de spillerne som spiller for moro skyld og som har det bra med tap? Vel, lotterier er ment for denne typen mennesker. Dessuten, med mange lotterisystemer som kanaliserer en betydelig del av billettinntektene deres til gode formål, kan spillere trøste seg med det faktum at pengene deres går til å hjelpe noen selv om de taper. Derfor er et lotteri verdt å spille for de med velvillige hjerter.

Siste nytt

Utbetalinger på milliarder dollar Spark Lottery Fever
2022-11-22

Utbetalinger på milliarder dollar Spark Lottery Fever

Nyheter