De mest prestisjefylte europeiske lotteriene

Nyheter

2022-08-02

I Europa er det ulike spennende loddtrekninger. Alle kan delta i disse europeiske jackpottene, som kan skilte med noen av verdens største og mest spektakulære trekninger.

De mest prestisjefylte europeiske lotteriene

Transnasjonale lotterispill

Disse spillene finnes i flere nasjoner på kontinentet. Prisene er vanligvis store på grunn av det store antallet konkurrenter. EuroMillions og EuroJackpot er nå kontinentets eneste internasjonale lotterier.

Nasjonalt lotteri

Disse billettene kan kun kjøpes innenfor grensene til landene som selger dem. Et av Europas eldste lotterier, La Primitiva, er en favoritt blant spanjolene takket være sin jackpot-frie modell.

Dessuten har den polske minilottoen daglige trekninger og rimelige billetter.

Utlodninger, Supertrekninger og Spesialtrekninger i Europa

Disse tre trekningene hjelper spillere med å vinne en ekstra premie.

Utlodninger

Lottolodd avholdes samtidig med hovedtrekningen. De gir spillere en ekstra sjanse til å vinne uten å matche noen av tallene. Spanias EuroMillions El Million og Østerrikes EuroMillions ÖsterreichBonus er to av Europas største lotteritrekninger.

Supertrekninger

EuroMillions Superdraws er lotteribegivenheter som finner sted flere ganger i året. Den vanlige jackpotprisen er økt til $130 millioner.

Spesialtrekninger

Unike trekninger holdes under store høytider som nyttår, jul og lokale begivenheter som Independence Day. Disse inkluderer ofte økte jackpotter, loddtrekninger eller ekstra trekninger.

Hver påske arrangerer Italia den etterlengtede Pasqua-lotteriet. 100 heldige spillere kan vinne hele $100 000 i loddtrekningen når de spiller SuperEnalotto. Fredag den 13. dobler den franske Loto jackpoten sin til $13 millioner og legger til en utlodning.

De største lotterijackpottene i Europa

Med syv riktige tall gir EuroMillions de største kontinentale jackpotutbetalingene. Vanligvis begynner prisen på rundt 17 millioner dollar. Prisen har allerede nådd en topp på 220 millioner dollar. Det nåværende premietaket er imidlertid $230 millioner. Hvis premiepotten når taket, vil belønningen økes med $10 millioner, opptil $250 millioner.

Lotteriet, som startet i 2004, inkluderer ni europeiske land. Trekningene skjer i Paris ukentlig tirsdag og fredag kl. 20:45 CET

De SuperEnalotto er Europas mest betydningsfulle nasjonale lotteri. En rekord på 209 millioner dollar ble utbetalt i august 2019. I mer enn 18 måneder var prisen den mest fremtredende europeiske lotteripremien.

EuroJackpot er et multinasjonalt lotteri som startet i 2012. Spillere fra 18 nasjoner er kvalifisert til å delta. Den ukentlige jackpotten kan være verdt opptil $120 millioner. Trekningene skjer hver tirsdag og fredag kl. 19:00 GMT i Helsinki, Finland.

Vinnere av europeiske lotteri

Over syv millioner vinnerlodd har mottatt over 105 millioner dollar i lotteripremier. I oktober 2021 vant en heldig nettspiller fra Sørøst-Europa en premie på $41,3 millioner EuroMillions.

Etter å ha kjøpt et tre-linjers EuroMillions-bidrag i juli 2019, matchet den sørkoreanske lotterispilleren HSL en millionærskapende El Millón-loddpremie. Spilleren var ikke bare lotteriets første El Millón-tombolavinner, men det var også deres første betydelige lotteriseier.

Etter bare noen få måneder med nettspill, vant SK, en sjåfør fra Moskva, en $824 000 Austria Lotto-premie i februar 2016.

Vanlige spørsmål

Hvilke europeiske lotterier har de beste vinneroddsene?
Mindre lotterier har best sannsynlighet på grunn av de smalere gjetningsområdene og belønningene. Spillere kan delta i den polske minilottoen, den italienske SuperEnalotto eller Østerrikelottoen.

Beskattes lotterigevinster i Europa?
Lotterigevinster kan være skattefrie i noen europeiske nasjoner, men de kan bli beskattet i andre. Spillere bør alltid få råd fra en skatteekspert i hjemlandet.

Er det mulig for utlendinger å spille det europeiske lotteriet på nett?
Ethvert europeisk nettlotteri kan spilles fra hvor som helst i verden. For å delta i kontinentets spektakulære trekninger trenger ikke spillere å være europeiske statsborgere eller fysisk tilstede i Europa.

Hva er den mest effektive metoden for å vinne de beste nettlotteriene i Europa?
Det er ikke noe slikt som en lotterivinnende tilnærming. Å spille lotteri er det første skrittet mot å bli en europeisk lotterivinner.

Siste nytt

Spørsmål om TheLotter besvart
2022-09-27

Spørsmål om TheLotter besvart

Nyheter